Motivacija kod vežbanja

Motivacija kod vežbanja

Iako je poznato da je vežbanje dobro i da poboljšava kvalitet života, često se dešava da motivacija za vežbanje opadne, pa tako brzo odustanemo ili nismo redovni.

Ovo se dešava iz nekoliko razloga, kao što su nedostatak slobodnog vremena, otežana pokretljivost zbog viška kilograma, sporo vidljivi rezultati i slično. Ako su vežbe za vas moranje i obaveza, a ne želja, teško ćete sprovesti ovu zdravu naviku u vaš život.
Najbolje je da odredite svoje realne kratkoročne i dugoročne ciljeve. Odredite meru vežbanja koja podrazumeva 50 odsto od vašeg maksimalnog angažovanja, tako da nije ni beskorisno laka, ni previše teška. Benefiti vežbanja su višestruki: redovno vežbanje u periodu od samo četiri meseca blagotvorno deluje na telo, poboljšava rad srca i pluća, utiče povoljno na krvni pritisak, snižava nivo šćera u krvi, jača kosti i imuni sistem, poboljšava kondiciju i estetski oblikuje telo. Kada saberete sve koristi od vežbanja, psihološki se postavite prema vežbanju kao prema nečemu što ima vrednost za vas same.
Posvetiti se sebi znači posvetiti se vežbanju.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]