„Mladi Poslastičar“ u stručnim školama

„Mladi Poslastičar“ u stručnim školama

Projekat “Mladi Poslastičar“ Uskoro Počinje U Stručnim Školama U Srbiji

“Poslastičarstvo je prava umetnost, divan zanat koji, u vremenu koje briše sve pred sobom, ne sme da nestane. Zašto bi neko postao mladi poslastičar?“

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, odlučili smo da pokrenemo projekat kome smo se svi unapred radovali – „Mladi poslastičar“, u saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, čiji su ciljevi edukacija i motivacija budućih mladih poslastičara koji treba da postanu vrhunski majstori u svom zanatu. Ovaj projekat koji će se u prvoj fazi sastojati od praktičnih radionica koje će voditi ambasador kompanije Dijamant, Zdravko Gavrilović i internih školskih takmičenja u kojima će učestvovati učenici, biće sproveden u stručnim školama u Zrenjaninu, Beogradu, Pančevu, Vrnjačkoj Banji i Nišu.

Ne samo što će budući poslastičari imati priliku da kradu trikove i tajne od Zdravka, već će se i takmičiti u pripremi kolača i torti. Sve što im bude bilo potrebno biće im nadohvat ruke –  na prvom mestu stoni margarini i ulje. Svaka škola dobiće svoje pobednike koji će potom učestvovati na završnom takmičenju u  Beogradu.

U takmičenjima koja su pred učenicima, pobediće ne samo vešte ruke, kreativnost i predanost, već, na prvom mestu, ljubav prema poslu kojim se bave ovi srednjoškolci. Čini se da upravo ta ljubav u profesiji ponekad nedostaje i zato će Zdravko Gavrilović i naša kompanija kroz ovo slatko putovanje pokušati upravo tome da nauči ove mlade ljude. Osim ove životne lekcije, pobednik će dobiti i finansijsku podršku od kompanije Dijamant, koja će mu biti isplaćivana u roku od godinu dana, a možda će poslužiti upravo za usavršavanje njegovog zanata ili pokretanje sopstvenog poslastičarskog projekta.

Projekat je otpočeo posetom Ugostiteljsko turističke škole u Beogradu, čiji su učenici imali priliku da upoznaju svog iskusnog kolegu i od njega čuju najznačajnije savete za uspešnu karijeru u poslastičarstvu. U nastavku druženja, učenici su svoje veštine, ali i novostečeno znanje, prikazali na školskom takmičenju, pripremajući Milfej sa voćem, kremasti kolač koji je osvežava već na prvi pogled, nakon čega su članovi žirija – nastavnice i idealni domaćini, Milica Mitrović Vidović i Dara Stevanović, i Zdravko odabrali pobednike koji će se takmičiti na finalnom okršaju svih učenika iz pet škola učesnica.

Milica Oruč, Milica Đurđević i Luka Petrović istakli su se što se celokupnog utiska tiče, ali svako je imao nešto što ga je učinilo pobednikom, bilo da je to priprema testa, krema ili izrvstan aranžman. Ipak, srećan sam što vidim da se i od dece u ovom uzrastu mogu očekivati prava remek-dela, kao i što sam uživao u posmatranju svih ovih veštih takmičara i umeću desetoro mladih kolega“, kaže Zdravko.

GALIERIJA SLIKA SA DOGAĐAJA:

Ocenite članak
[Ukupno: 4 Prosečno: 4.8]