Mille feuille by poslastičar

Milfej – Mille Feuille

Priprema:

Testo:

Testo razvući oklagijom na oko 2 mm debljine. Staviti na pleh papir za pečenje i viljuškom izbockati testo. Na testo staviti još jedan papir i poklopiti sa drugim plehom ili žicom od rerne. Peći na 180 stepeni sa ventilatorom po mogućnosti, oko 12 min. i nakon toga još oko 7 min. bez gornjeg papira. Zagrejati rernu na maksimum i kad se testo prohladi posuti šećerom u prahu i peći oko 2-3 min kako bi se šećer karamelizovao. Hladno testo iseći na odgovarajuće dimenzije.

Krem:

Mleko, margarin, šećer i žumanca umešati na šporetu. Veoma je važno da masa ne prokuva. Nakon toga dodati želatin koji je prethodno potopljen u hladnu vodu. Nakon što se želatin istopi, preklopiti krem providnom folijom i ostaviti ga u frižideru da se ohladi. Hladan krem i mascarpone izmešati mikserom. Po želji posuti krupno mleven im lešnicima.

Savet Poslastičara uz koji Mille Feuille mora da uspe

Sastojci:

Za Podlogu:

1 pakovanje lisnatog testa, recimo Frikom

Krem:

300g mleka
50g Dijamant margarina sa maslacem
4 žumanaca
150g šećera
15g želatina
250g mascarpone sira

Zdravkovi Saveti za Mille Fueille

Ocenite članak
[Ukupno: 15 Prosečno: 4]