Magična Kaprićoza

Magična Kaprićoza

Magična Kaprićoza

Niste valjda mislili da pričamo samo o pici?

Jedan od vodećih trendova u kulinarstvu danas jesu hibridni recepti – spajanje i kombinovanje slatkog i slanog, ukrštanje već poznatih, a naizgled nespojivih recepata, korišćenje poznatih kombinacija sastojaka na potpuno neočekivan način.

Kako danas u picerijama možemo da naiđemo na slatku picu, sa kremom i malinama, na primer, u buregdžinici možemo da kupimo burek sa višnjama, a i sushi se pravi sa kremom i keksom, nije čudno što se i nadev za picu Kaprićoza danas koristi nadaleko više od svoje prvobitne namene.

Svi oni koji sednu u piceriju i ne mogu da odluče koju će picu uzeti, najverovatnije je da će završiti upravo sa Kaprićozom i to je onaj recept koji će goditi gotovom svačijem ukusu. To je jedan od prvih recepata za picu koji je, kao što se obično i događa, varirao od svog nastanka do danas. Međutim, u ovom slučaju varirale su i situacije u kojima se koristi, te se danas, pored pice, stavlja i na sendviče, u omlete, paste, pa i krofne i bureke.

Tačno je, čudno vas gledaju ako kažete da volite pica burek.

Pored ovih primera, daćemo vam još dva, prava letnja, kojim ćete zasigurno iznenaditi i prijatno obradovati ukućane ili goste.

Počećemo od idealnog Kaprićoza nadeva – šunka, crne masline, šampinjoni, mocarela, a u osnovi svega jeste kečap. Ako imate priliku, koristite Pizza KetchUP koji će upotpuniti celokupan ukus. U ovom receptu nekada su se koristila i barena jaja, pa je to ono što prepuštamo vašim preferencijama.

Prvi predlog koji će odgovarati letnjim druženjima jesu Kaprićoza brusketi. Parčiće bageta prvo namažite Dijamant kečapom sa ukusom pice, a onda na njega dodajte sve ostale sastojke – šunku i šampinjone naseckane na parčiće, kolutiće crnih maslina i preko narendanu mocarelu. Po želji, dodajte odozgo i malo origana i zapecite u rerni dok se sastojci ne zarumene, a mocarela ne istopi.

 Magična Kaprićoza u paprici

Magična Kaprićoza u paprici

Drugi predlog idealan je za lagan obrok u toplim letnjim danima. Umesto bilo kakvog testa koristite zelene babure, koje ćete preseći na pola i polovine napuniti svim ovim sastojcima koje ste prethodno pomešali. Položite ih na papir za pečenje, a zatim ih prelijte umućenim jajima i stavite da se peku u rerni desetak minuta.

 Kapricoza Brusketi

Kapricoza Brusketi

Ocenite članak
[Ukupno: 7 Prosečno: 4.3]