Letnja osvežavajuća čorba

Letnja osvežavajuća čorba

Letnja osvežavajuća čorba

Priprema:

U dublju šerpu dodati margarin, pa zagrejati na umerenoj temperaturi. Kada se margarin istopi dodati na sitne kockice isečenu slaninu. Pržiti lagano dok slanina ne porumeni oko 4 minuta.

Dodati joj luk, šargarepu i celer pa lagano dinstati sve dok povrće ne omekša, oko 5 minuta.

U šerpu dodati vodu, krompir i natur začin. Povećati temperaturu i kuvati dok supa ne provri. Nakon vrenja smanjiti temperaturu opet na umerenu I kuvati još oko 15 minuta.

Dodati tikvice i kukuruz pa kuvati dodatnih 12 minuta.

Polovinu čorbe presuti u blender i blendati, pa vratiti nazad u šerpu sa ostatkom povrća. Skloniti šerpu sa vatre. Dodati kašiku kisele pavlake, pa dobro promešati.
Služiti toplu.

Za vegansku varijantu, zameniti slaninu sa 2 kašike dimljene ljute.

Sastojci:

2 srednja krompira

1 srednja tikvica

150g kukuruza šećerca

1 šargarepa

1 glavica luka

2 čena belog luka

500ml vode

2 kašike Dijamant Natur začina

2 rebra celera

30g slanine, sitno iseckane na kockice

100g kisele pavlake

1 kašika Dijamant margarina

Ocenite članak
[Ukupno: 13 Prosečno: 4.2]