Kolač od Šargarepe by Poslastičar

Kolač od Šargarepe by Poslastičar

Priprema:

Kora:

Kod kolača kad se pravi odvojiti suve od vlažnih sastojaka i dodavati suve u vlažne uz stalno mešanje. Polako mešati šećer i margarin. Dodati jaja i sve sem šargarepe. Sve izmešati i na kraju dodati rendanu šargarepu.

U pleh staviti papir za pečenje, izliti masu i peći na 160 stepeni. Kad se ohladi, preliti sosom od suvog grožđa, pa iseći na kocke.

Sos od suvog grožđa:

Prokuvajte šećer, vodu i sok od limuna i kuvajte još 10 minuta nakon što provri. Ostatak koji vam nije potreban možete sipati u čiste čaše i čuvati u frižideru. U 300 g šećernog sirupa kuvajte suvo grožđe, procedite i sve dobro izblendirajte. Ostatkom sirupa razblažite sos do željene gustine.

Krem sir frosting:

Za krem sir frosting koristiti omekšao margarin (dobro nalupan) dodati šećer u prahu i vanilu. U to umešati sir i mešati da masa bude glatka.

Kolutovi od šargarepe:

Trudite se da ne prepečete kolač. Kolutove od šargarepe samo malo blanširati da ostane hrskava, a ne gnjecava.

 Kolač od Šargarepe by Poslastičar

Kolač od Šargarepe by Poslastičar

Sastojci:

Kora:

185g brašna

2,5g cimeta

3,5g sode bikarbone

1,5g praška za pecivo

200g šećera

145g istopljenog Dijamant Dijavit stonog margarina

2 kom jaja

3g soli

240g rendane šargarepe

Sos od suvog grožđa:

1 kg šećera
2 dl vode
3 supene kašike soka od limuna
100 g suvog grožđa

Krem sir frosting:

115g Dijamant Dijavit stonog margarina (držati na sobnoj temperaturi)

225g šećera u prahu

170g  ABC krem sira

Vailla

Kolutovi od šargarepe:

1 veća šargarepa

2 dcl soka od pomorandže

Korijander

Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 4.8]