Jutroskop – Priče za Dobro jutro

Jutroskop – Priče za Dobro jutro

Dobro došli u Jutroskop

Kako rastemo i kako dodajemo godinu na godinu, menjamo se toliko, da nekad sebe ni ne prepoznajemo. Neke, do tada, svakodnevne rituale izbacujemo, menjamo poglede na život, menjamo predrasude – jednu razbijemo, druga se već nakalemila, menjamo društvo, posao, ritam i simpatije. Menjamo broj cipela, veličinu suknje, boju karmina, kravatu za leptir mašnu…

Usput, menjamo i jutra.

Nekada smo ih počinjali bosi, za velikim trpezarijskim stolom, u pidžami i veseli. Natenane bismo pojeli mamine hlepčiće sa bakinim džemom, poparu, kajganu ili palačinke; popili bismo belu kafu, srk po srk, oblizali brkove od mleka i svaki dan je bio nedelja! Barem tih pola sata pre odlaska u školu i posao.

A danas? Gde su danas dobra jutra?

Kamo bogat doručak, kamo peckanje vruće kafe na usnama, kamo zagoreli tost i mrvice u jogurtu? Smeh, radio, lajanje psa koji žicka hranu… Gde su sva ta jutra, kad smo zajedno ili sami, kako ko voli – kad je mir i kad je gužva, kad je sporo i isplanirano i kad je spontano i šašavo?

Ispala iz džepa dok smo jurili povišicu, bolji posao, veći stan, novija kola? Dok smo pomahnitalo trčali sa sastanka na sastanak, pa u poštu da platimo račune, pa u banku za kredit, pa na jedan trening, pa na dečiji trening, pa na javni čas iz klavira, pa kuda sve ne…

Može biti.

Ali, može isto tako biti da smo ih samo zaturili.

Možda su se dobra jutra zaglavila u onih pola sata sna koji ti niti dele, niti množe što se spavanja tiče i mogao bi glat već sutra da ih se odrekneš.

Probaj, evo mi smo tu da pomognemo.

Pred vama je Jutroskop. Vaše malo skrovište, za dobra jutra i dobre stare dane kada se po jutru dan poznavao.

Upoznajte ljude koji će sa vama podeliti svoje misli, dane, događaje i ideje, i sve to upakovano u stvarne i tople priče naših junaka (jer ovo je valjda jedino mesto gde su autori i sami junaci). Bilo da živite sa mačkom, porodicom, bakom, cimerkom, sami, sa tri psa, sestrom ili batlerom – ovde ćete sigurno pronaći koji redak za sebe. Da se malo nasmejete, da se setite nečeg pa pustite suzicu, da dobijete ideju, da vam lakne, da se zamislite, da se iznenadite, obradujete ili zbunite… Sve je dozvoljeno.

Pisce saradnike na Jutroskopu birali smo pažljivo. Doduše, postojala su samo dva zahteva – da priče budu tople i iskrene – pa ipak, birali smo dugo i detaljno.

Nadamo se da smo vam pogodili žicu i da ćete, uz Jutroskop crtice, svoja jutra započinjati barem malo opušteniji, raspoloženiji i snažniji da se uhvatite u koštac sa onim što vas čeka kad zaključate ulazna vrata za sobom.

Vraćajte se Jutroskopu i tokom dana, prelistavajte priče pred spavanje, delite sa dragim ljudima. Komentarišite, pitajte, hvalite i kudite – jer stalo nam je da se povežemo. A kada, ako ne sada? I gde, ako ne ovde?

Dobro došli u Jutroskop!

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]