Jelovnik iz ugla zaposlene žene

Jelovnik iz ugla zaposlene žene

Kako raditi 10 sati dnevno i pronaći vreme za zdrav obrok?

Mi, zaposlene žene, nismo baš u prilici da žongliramo između domaćeg kuvanog jela „na kašiku“ i radnog vremena od minimum osam sati dnevno.

Biti direktor u velikoj korporaciji znači imati mnoge prioritete tokom dana koji ne podrazumevaju nas same. Tek kada osetimo manjak energije i iscrpljenost koji utiču i na našu produktivnost u poslu, shvatimo da nešto moramo da menjamo. Ja sam prvo promenila ishranu. Shvatila sam da postoje namirnice koje se pripremaju za čas i koje uz dobru organizaciju mogu da postanu prijatelji brze i zdrave ishrane. Sve je u dobroj organizaciji i evo kako to sada izgleda u mom svetu.

Nedeljom odlazim u nabavku svežeg povrća (razne salate, paradajz, kupus, brokoli, plavi patlidžan, špargle, sve što mi šareno zapadne za oko), mesa ili ribe i ono što sam nedavno otkrila su Dijamant salatni prelivi na bazi majoneza sa specijalnim začinima. Omiljeni su mi Tartar sos, Mexicana, Tzatziki i Cezar. Aposlotno pun pogodak. Uveče pripremim povrće a ujutru dok pijem kafu i slušam muziku, u salatu dodam komad unapred pripremljenog mesa ili tune i prelijem sve jednim od  salatnih preliva za pun ukus! Salata obrok je gotov.

Sada imam neverovatan nivo energije i što je najvažnije imam više samopouzdanja na poslu nego ikad pre. Ako ni vi nemate dovoljno vremena za kuvanje a volite ukus hrskave sveže salate, vodite računa o zdravoj ishrani i unosu kalorija, imam savršen recept za vas!


Salata sa svežim povrćem i Cezar prelivom

Potrebno:

120g rukole

80g čeri crvenog paradajza

80g čeri žutog paradajza

120g šargarepe

20g rotkvice

10g vlašca

So i biber po ukusu

Dijamant Cezar preliv po ukusu

Oprati povrće, šargarepu izrendati, složiti sve u plastičnu posudu koju ćete poneti na posao, preliti Cezar prelivom, dodati so i biber i vaš ručak je spreman!

Jelena Miščević, direktor direkcije ljudskih resursa u banci

Ocenite članak
[Ukupno: 12 Prosečno: 3.4]