Priprema
Sos: U šerpicu staviti smrznute kupine, vino i koren đumbira pa na umerenoj vatri kuvati dok sos ne krene da se zgušnjava. Tada dodati med i puter i još kratko sve prokuvati.
Meso: Držati u marinadi preko noći, a onda ispeći na grill tiganju pa par minuta sa svake strane i posolite.
Prilog: Brokoli iseckati na manje komade i kuvati oko 5 minuta u ključaloj vodi, zatim preliti ledenom vodom, dobro ocediti i sitno iseckati. U klasično skuvan pire, dodajte sitno seckan brokoli i sve dobro promešajte.
Potrebno
- 8 jagnjećih kotleta
Za marinadu:
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
Za sos od kupina:
- 250 g zamrznutih kupina
- 250ml crnog vina (bermet)
- 2 kašičice meda
- 2 cm korena svežeg đumbira
- Kockica margarina
Za pire sa brokolijem:
- 500g krompira
- 250g brokolija
- 70g margarina
- 50-70 ml vrelog mleka
- Morska so
- Malo Dijamant ulja