Jagnjeći kotleti u sosu od kupina

Jagnjeći kotleti u sosu od kupina

Priprema

Sos: U šerpicu staviti smrznute kupine, vino i koren đumbira pa na umerenoj vatri kuvati dok sos ne krene da se zgušnjava. Tada dodati med i puter i još kratko sve prokuvati.

Meso: Držati u marinadi preko noći, a onda ispeći na grill tiganju pa par minuta sa svake strane i posolite.

Prilog: Brokoli iseckati na manje komade i kuvati oko 5 minuta u ključaloj vodi, zatim preliti ledenom vodom, dobro ocediti i sitno iseckati. U klasično skuvan pire, dodajte sitno seckan brokoli i sve dobro promešajte.

Potrebno

  • 8 jagnjećih kotleta

Za marinadu:

Za sos od kupina:

  • 250 g zamrznutih kupina
  • 250ml crnog vina (bermet)
  • 2 kašičice meda
  • 2 cm korena svežeg đumbira
  • Kockica margarina

Za pire sa brokolijem:

  • 500g krompira
  • 250g brokolija
  • 70g margarina
  • 50-70 ml vrelog mleka
  • Morska so
  • Malo Dijamant ulja
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 2]