II Radionica Mladi poslastičar – Ugostiteljsko turistička škola u Vrnjačkoj Banji

Naš “Mladi poslastičar” stigao i na jug Srbije

Vešte ruke učenika iz Vrnjačke Banje pokazale poslastičarsko umeće

Sigurni smo da ste već upoznati sa našim projektom „Mladi poslastičar“, koji sprovodimo u saradnji sa Zdravkom Gavrilovićem, a druga škola u kojoj su održani masterclass i takmičenje učenika bila je Ugostiteljsko turistička škola u Vrnjačkoj Banji. Bili smo odlučni da saznamo i kakvo umeće se krije u školi na proplanku ovog prelepog mesta u koje smo na kratko pobegli od gužve.

Naizgled stidljivi učenici brzo nakon upoznavanja uključili su se u masterclass koji je Zdravko otpočeo, neki u ulozi njegove desne ruke, a neki kao podrška kolegama. Ubrzo su našeg Poslastičara zasuli i pitanjima o njegovom školovanju i karijeri, onome što radi danas i onome što ga je motivisalo da istraje.

„Često se neke od najznačajnijih stvari u životu događaju spontano. Kad sam bio klinac, sam sam sebi pripremao nešto slatko kad poželim, zavisno od toga šta mi se jede. Ipak, tada nisam mislio da ću početi time profesionalno da se bavim. Kada je došlo vreme da upišem srednju školu, shvatio sam da je to jedna od opcija i pokazalo se kao pravi izbor. A onda, kada odaberete, važno je da istrajete i potpuno se posvetite svom pozivu koji nije nimalo lak, ali je provereno fantastičan“, rekao im je Zdravko.

Kao začarani rečima iskusnog kolege, đaci su u takmičenju koje je usledilo dali sve od sebe i pokazali svoje umeće i kreativnost, pripremivši savremeni čokoladni desert koji su svi prisutni željno iščekivali da probaju. Među takmičarima su se istakli Lav Grdan, Jasmina Ivanović i Ivana Borisavljević, čije je poslastice Zdravko nagradio najvišim ocenama.

Master klas Zdravka Gavrilovića

Takmičenje:

Kolači tj. Finalisti:

Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 5]