I Radionica Mladi poslastičar – Ekonomsko ugostiteljska škola „Slobodan Minić“, Aranđelovac

I Radionica Mladi poslastičar – Ekonomsko ugostiteljska škola „Slobodan Minić“, Aranđelovac

Mladi poslastičari u srcu šumadije

Budući poslastičari na času sa svetski poznatim majstorom slatkog zanata

Karavan “Mladi poslastičar” nastavio je svoje putovanje po Srbiji. Krenuli smo put Aranđelovca. U samom srcu Šumadije, sačekali su nas učenici druge i treće godine ekonomsko-ugostiteljske škole “Slobodan Minić”, sa smera poslastičar.

Na samom početku, učenicima se predstavio Zdravko Gavrilović svetski priznat poslastičar, koji je iskoristio ovu priliku da im prepriča sve izazove i situacije sa kojima se susretao tokom svoje karijere. On ih je podsetio da su rad, trud i ljubav prema poslu, neizostavni elementi na putu ka uspehu.

Master klas Zdravka Gavrilovića

Učenje od najboljeg kolege

Došlo je i vreme za masterclass. Zdravko je pokazao učenicima tehnike i trikove, a ujedno otkrio i tajne ovog slatkog zanata koje mogu koristiti u svakodnevnom radu. Učenici su zajedno sa Zdravkom prošli kroz pripremu odabranih slatkih poslastica i trudili su se da zapamte sve ono što je Dijamantov Poslastičar podelio sa njima.

Takmičenje:

Najuzbudljiviji deo radionice

Kuvanje, pečenje kora, priprema šlaga i glazura, iz kuhinje su dopirali mirisi poslastica. Atmosfera je bila dimanična, a učenici su sa ozbiljnošću pristupili radnom zadatku. Jedan po jedan, učenici su se smenjivali predstavljajući svoje specijalitete koje je Zdravko ocenjivao. Konkurencija je bila jaka, a najveštiji su bili Radovan Glišić, Jasmina Simeunović i Ana Glišić koji će svoje umeće pokazati na finalnom takmičenju u Beogradu u borbi za najboljeg Mladog poslastičara.

Proglašenje finalista:

Iščekivanje finala

Drugu godinu zaredom karavan “Mladi poslastičar” putuje kroz Srbiju u potrazi za novim talentima najslađeg zanata. Pobednici internih takmičenja iz Aranđelovca, Smedereva, Kule, Šapca i Leskovca, pokazaće svoje veštine i znanje početkom sledeće godine u Beogradu, na finalnom takmičenju projekta “Mladi poslastičar”. Pobedniku takmičenja biće uručena vredna novčana nagrada od dvesta hiljada dinara, koju će moći da iskoristi za svoje dalje usavršavanje.

Ocenite članak
[Ukupno: 5 Prosečno: 4.4]