Frambois čokoladna torta by Poslastičar

Frambois ili Frambuaž

Priprema:

Kora:

Margarin istopiti. Odvojiti belanca od žumanaca i ulupati belanca sa šećerom i u ovu smesu dodati žumanca, a potom i sve praškaste sastojke. Na kraju dodati istopljen margarin i sve lagano umešati. Peći 3 kore na 180 stepeni.

Krem:

Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko crne čokolade. Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje je pripremiti ovaj deo dan ranije.

Džem od malina:

Maline i šećer prokuvati. Izblendirati ih štapn im m ikserom i dodati želatin koji je prethodno potopljen u hladnu vodu. Želatin pomešati sa vrućim malinama, istopiti i ostaviti da se ohladi.

Preliv:

Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade. Štapnim mikserom dobro izmešati i kad se prohladi dodati margarin i malo mleka, kako bi se preliv razredio. Za dekoraciju po mogućnosti koristiti sveže maline.

Savet poslastičara kako da vam Framboais sigurno uspe

Sastojci:

Kora:

50g Dijamant Classic margarina
5 jaja
100g šećera
50g brašna
20g kakaoa
50g mlevenog badema

Krem:

0.,5l slatke pavlake
150g crne čokolade

Džem od malina:

500g smrzutih malina
100g šećera
10g želatina

Preliv:

200g slatke pavlake
150g crne čokolade
Malo mleka
50g Dijamant Classic margarina

Sveže maline za dekoraciju

Saveti kako da vam Frambuaž bude ukusa i izgleda kao Zdravkov

Ocenite članak
[Ukupno: 53 Prosečno: 3.2]