Vrnjačka Banja – centar mladih poslastičarskih nada

Vrnjačka Banja – centar mladih poslastičarskih nada

Novi ciklus takmičenja “Mladi poslastičar” započinjemo u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja nadaleko je poznata kao kraljica banjskog turizma, ali mi smo otkrili još jednu tajnu ovog šarmantnog grada – krije nove nade poslastičara.

Kroz projekat „Mladi poslastičar“ koji 5. godinu zaredom realizujemo u saradnji sa Zdravkom Gavrilovićem, upoznali smo i otkrili nove talente koji su pokazali pravo poslastičarsko umeće tokom takmičenja održanog u Ugostiteljsko turističkoj školi u Vrnjačkoj Banji. Takmičenju je prethodio masterclass tokom koga su učenici pažljivo slušali savete svog starijeg kolege Zdravka i imali priliku da saznaju sve o njegovom karijernom putu koji ih je dodatno motivisao da hrabro koračaju ovim „slatkim” svetom.

„Sa određenim talentima se naprosto rađamo, ali put do njihovih spoznavanja zna da bude dug i neizvestan. Poslastičarstvo je mnogo više od pripreme poslastica, to je umetnost u kojoj svaki poslastičar stvara svoje remek delo koje nosi lični pečat – ljubav. Put do osvajanja titule najboljeg poslastičara nije lak, ali ulaganjem u znanje i usavršavanje postaje se sve bolji i siguran sam da se među vama kriju talenti koji čekaju da budu otkriveni, možda već danas “, izjavio je Zdravko.

Učenici su pomno slušali savete našeg najboljeg poslastičara, a zatim su prešli na drugi, uzbudljiviji deo takmičenja – pripremu poslastice koja će biti „ulaznica“ za naredni krug. Kabinetom se brzo poširio egzotični miris voća, a učesnici su prionuli na rad kako bi pokazali svoje umeće spajanjem naizgled nespojivog: pirinča, manga i limuna. Spretni, naoružani pravim namirnicama i voljom, sa žarom su prihvatili zadatak koji je bio izazovan kako za njih, tako i za Zdravka. Svaki kolač je degustiran i ocenjen kako bi nijanse presudile ko od ovih talentovanih učenika odlazi u finale.

Nakon neizvesnog nadmetanja, pobedu su odnele učenice Janja Tomić, Katarina Plašić i Anica Šekler, čije su poslastice dobile najveću ocenu. One će se sastati sa ostalim finalistima na takmičenju u Beogradu, gde ih očekuje borba za titulu najboljeg mladog poslastičara koji će biti nagrađen vrednim priznanjem kompanije Dijamant.

Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 5]