Priprema
Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer, pa mutite dok ne dobijete gustu glatku smesu. Dodajte brašno pomešano sa praškom, pa na kraju lagano umešajte mlevene orahe ili lešnike. Smesu izlijte u pleh veličine 20×30 cm, obložen papirom za pečenje i pecite na 150 stepeni oko 40 minute. Ohlađenu koru prerežite na dva dela. Od litre mleka odvojite malo i umutite šećer, puding, žumanca i gustin. Ostatak mleka stavite da se kuva, pa kad provri, dodajte smesu od pudinga i kuvajte par minuta stalno mešajući dok se ne zgusne. U ohlađeni fil umešajte umućeni margarin. Fil podelite na dva dela, pa u jedan umešajte istopljenu čokoladu. Na tacnu stavite koru, preko nje žuti fil, pa tamni fil i odozgo drugu koru. Koru prelijte glazurom koju napravite tako što prvo na laganoj vatri otopite šećer sa vodom, zatim dodate usitnjenu čokoladu i mešate dok se čokolada ne otopi. Na kraju sklonite sa vatre i dodajte margarin.
Potrebno
- 10 belanaca
- 250 g šećera
- 300 g oraha ili pečenih oguljenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
ZA FIL:
- 10 žumanac
- 220 g šećera
- 3 pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 1 vanilin šećer
- 1 l mleka
- 270 g Dijamant margarina s ukusom vanile
- 100 g čokolade za kuvanje
ZA GLAZURU:
- 200 g čokolade
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vode
- 50 g Dijamant classic stonog margarina.