Uživajte u jesenjim blagodetima na pravi način! Zakoračite u jesen spremni

Uživajte u jesenjim blagodetima na pravi način! Zakoračite u jesen spremni

KOJI JE VAŠ OMILJENI PLOD JESENI?

Pravilna ishrana veoma je bitna za jačanje ljudskog organizma. Zato na vašoj trpezi ne bi trebalo da nedostaje sezonskog voća i povrća, jer sadrže vitamine i minerale neophodne za ovo godišnje doba.

Jesen vam nudi pregršt plodova zdravlja koji će vašem imunom sistemu pružiti podršku u borbi protiv prehlada i svega ostalog što nam donosi promena vremena. Zato na vašem stolu ne smeju nedostajati sezonske namirnice bogate cinkom, kao i vitaminima B i C poput: blitve, pečuraka, smokvi, grožđa, kupusa, jabuka i bundeva. Nemojte se lišavati bogate slavske trpeze, jer su masti naše gorivo, ali ne zaboravite – budite umereni u svemu.

PRUŽITE VAŠEM ORGANIZMU DETOKS TRETMAN!

Klimatske promene utiču na kompletan organizam i slabe ga. Dani su kraći, pomeraju se radne aktivnosti, menja ustaljeni dnevni red i u tom prilagođavanju organizma javlja se malaksalost, iscrpljenost, pospanost i umor. Jedan od načina da pomognete telu da se pripremi za novu sezonu je detoksikacija. Posle radnog dana, opustite se i iskoristite snagu jesenjeg bilja. Napici od koprive, đumbira, celera, šipurka, jabuke, šargarepe snažni su antioksidanti koji nam čiste organizam. Kada je reč o čišćenju, ne smemo zaboraviti vodu. Ona je od izuzetne važnosti za izbacivanje štetnih materija iz organizma i poboljšanje metabolizma. I najvažnije ­ kad god osetite umor, odmorite se.

BUDITE DEO MANIFESTACIJA U ČAST JESENI!

Jesen mnogima donosi loše raspoloženje, što je razumljivo, jer je retko ko oduševljen sa par meseci kiše, vetra i nižih temperatura. Iako neće ozbiljno narušiti vaše zdravlje, ove promene negativno utiču na nas i otežavaju nam svakodnevni život. Međutim, ne dozvolite da vam bilo šta pokvari raspoloženje. Zapevajte, u inat hladnom vremenu, na jesenjem festivalu “Jesen stiže dunjo moja” u Kuli ili ukoliko ste ljubitelj vina, otputujte do Topole na “Oplenačku berbu”. Probudite dete u sebi i napravite najlepšu masku od bundeve na manifestaciji“Dani ludaje” u Kikindi. Mogućnosti su zaista raznolike i zato nemojte previše patiti za letom!

Ipak, bez obzira na sve savete, osluškujte svoj organizam i udovoljite mu dobrim i mudrim izborima!

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 2]