Trileće by Poslastičar
Priprema:
Nalupati cela jaja sa šećerom da postanu penasta. Lagano umešati brašno, prašak za pecivo, mleko i istopljeni margarin.
Masu sipati u odgovarajući pleh za pečenje koji je predhodno potrebno podmazati sa margarinom i lagano posuti sa brašnom. Masu peći na 180 stepeni oko 10-15 min. U drugu posudu pomešati kondenzovano mleko, slatku pavlaku, mleko i vanilu.
Kad je kolač ispečen iseći ga i preliti sa mesavinom mleka. Ostaviti kolač da prenoći. Može se služiti sa šlagom, voćem po želji ili jednostavno čistog bez ikakavih dodataka.
Sastojci:
- 4 kom jaja
- 200gr secera
- 200gr brasna
- 5 gr praska za pecivo
- 50gr mleka
- 30gr Dijamant Classic margarina-otopiti
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 0.75 lit slatke pavlake
- 0.5 lit mleka
- 20gr burbon vanillin secera