Tradicija i istorija u najslađoj kombinaciji

Tradicija i istorija u najslađoj kombinaciji

Mladi poslastičar u Zrenjaninu

Tradicija i istorija – pojmovi koji definišu kulturu i identitet jednog društva, ali i ovogodišnju radionicu „Mladi poslastičar“ kompanije Dijamant koja četvrti put pruža priliku mladim ljudima da, karijeru koju su posvetili pravljenju različitih umetničkih dela na tanjiru, demonstriraju jednom od najboljih u ovoj industriji.

Kompanija Dijamant, u saradnji sa Zdravkom Gavrilovićem koji je 2010. godine osvojio treće mesto na svetskom takmičenju u poslastičarstvu u Luksemburgu, održala je drugu po redu radionicu u restoranu dvorca Kaštel Ečka i u jednom danu, pokazala da tradicija i istorija dolaze u najslađoj kombinaciji.

Za radionicu koja obuhvata Master Class predavanje i interno takmičenje prijavilo se osam učenika ekonomsko – trgovinske škole “Jovan Trajković” koji su 16. novembra imali priliku da gledaju i uče od najboljeg, a potom i pripreme specijalitete koje će ih odvesti na finalno takmičenje u Beogradu, i borbu za glavnu nagradu.

Nakon predavanja i radionice, na red je stiglo i takmičenje gde su učenici pripremali desert koji je mnogima jedan od omiljenih – voćne korpice. Najbolja tekstura, neodoljiva nota ukusa i jedinstveni pečat su kriterijumi po kojima je Zdravko ocenjivao, a svoje mesto za najboljeg mladog poslastičara u Srbiji obezbedili su Dragan Dimić, Daniel Sigeti i Vanja Šogorov koji su pokazali da se najbolji radovi prepoznaju u onim sitnim detaljima na koje često ne obraćamo pažnju.

Borbu za mesta na takmičenju u Beogradu vodiće još škola iz Pančeva, čija radionica se održava u ponedeljak 22. novembra kao i škole iz Leskovca i Beograda koji sa nestrpljenjem čekaju da svoje veštine i znanje demonstriraju na najbolji mogući način.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]