Torta sa borovnicama by Poslastičar

Torta sa borovnicama by Poslastičar

Priprema

Kora:

Otopiti  margarin. Nalupati jaja sa secerom.Dodati polako brasno I I margarin .Ispeci tri kore.

Krem:

Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko bele čokolade. Dobro izmesti i ohladiti. Najbolje da krem prenoći u frižideru. Želatin potopiti u hladnu vodu i posle pet minuta istopiti. Nalupati krem i dodati vreo želatin. Sve izmešati.

Borovnice:

Prokuvati borovnice i šećer i u to dodati razmućeni gustin u malo hladne vode. Ohladiti.

Totru filovati tako da se prvo nafiluje kora sa kremom i onda hladne borovnice.

 

U koliko želite, tortu završiti sa kremom od bele čokolade i ostaviti da se stegne, a možete je ostaviti i ovako, kao mi, da se vide borovnice.

 

Potrebno

Kora:

  • 100g margarina
  • 100g vode
  • 30g kakaa
  • 6 kom jaja
  • 120g brašna
  • 120g šećera

Krem:

  • 500g slatke pavlake
  • 400g bele čokolade
  • 5g želatina

Borovnice:

  • 500g borovnica
  • 70g šećera
  • 50g gustina
Ocenite članak
[Ukupno: 4 Prosečno: 2.8]