Torta od sira i bele čokolade

Torta od sira i bele čokolade

Priprema

Umesite testo i ostavite da odstoji 1 sat. Istanjite testo na masni papir i obložite dno i ivice kalupa prečnika 20 cm. Pecite na 180˚C oko 15 minuta. Ohladite. Želatin umočite u vodu dok pripremate smesu za fil. Čokoladu otopite sa mlekom na pari uz mešanje, dodajte želatin i mešajte dok se ne otopi. Pomešajte sir, pavlaku, šećer u prahu i žumanca. U posebnoj činiji ulupajte belanca. Sjedinite smesu čokolade sa smesom sira i polako umešajte ulupana belanca. Smesu pažljivo izručite na ohlađeno testo, prekrijte gornjim delom kalupa i ostavite na hladnom mestu preko noći. Ukrasite višnjama i sirupom od višanja.

Potrebno

Za testo:

  • 250 g brašna
  • 1 žumance
  • 170 g Dijamant Classic margarina
  • 70 g šećera u prahu
  • rendana kora limuna
  • malo soli

Za fil:

  • 5 listova želatina
  • 200 g bele čokolade
  • 6 kašika mleka
  • 500 g mladog sira
  • 300 ml pavlake
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 jaja
  • višnje i sirup od višanja
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]