Tart sa malinama by Poslastičar
Priprema:
Zamesiti testo i ostaviti u frižideru da se stegne i odmori. Može da se zamesi i nekoliko dana ranije. Testo razvući na 3 mm debljine i staviti u formu za tart. Staviti papir za pečenje i staviti pirinač. Peći na 180 stepeni oko 15 min, onda skinuti pirinač i peći ako teba jos nekoliko min.
Fil:
Mleko, sećer i vanilu prokuvati. Gustin razmutitit u malo vode I dodati žumanca. Kad mleko prokuva sipati gustin i žumanca, kuvati jos nekoliko minuta. Krem sipati u gotove školjke za tart i izravnati. Ostaviti da se ohladi. Poredjati maline i posuti sa šećerom u prahu
Sastojci:
Kora za tart:
- 250gr brasna
- 150gr Dijamant margarina sa ukusom vanile
- 100gr šećera
Fil:
- 0,5 lit mleka
- 100gr šećera
- 50gr Dijamant margarina sa ukusom vanile
- 5 žumanaca
- 50gr gustina
- Oko 200gr svežih malina