Štrudla sa slatkim sirom i suvim grožđem by Poslastičar
Priprema:
Zagrejati mleko i dodati šećer i kvasac. Ostaviti na toplom mestu da se kvasac aktivira. U brašno dodati kvasac, margarin, malo soli i žumance. Zamesiti glatko testo i ostaviti da odmori. Nakon toga ga premesiti i ostaviti da raste.
U međuvremenu pripremiti fil. Prokuvati u vodi suvo grožđe i prohladiti. U sir dodati sve sastojke i lagano izmešati.
Na radnu površinu posuti brašno i razvući testo u obliku pravougaonika. Nakon toga premazati fil i urolati štrudlu. Peći na plehu obloženom papirom za pečenje. Pre pečenja, štrudlu pokriti krpom i ostaviti da naraste još jedan sat.
Premazati jajetom i peći na 180 stepeni oko 25-35 min.
Kad se ohladi posuti sa šećerom u prahu.
Sastojci:
Kiselo testo:
- 70gr Dijamant Expert margarina
- 80ml toplog mleka
- 1 kašičica kvasca
- 2 kašičice šećera
- 230gr brašna
- prstohvat soli
- 1 žumance
Fil:
- 30gr suvog grožđa
- 250gr neutralnog sira
- omekšalo i prohlađeno suvo grožđe
- 100gr kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- kora jednog limuna
- 1 jaje