Štrudla by Poslastičar

Štrudla sa slatkim sirom i suvim grožđem by Poslastičar

Priprema:


Zagrejati mleko i dodati šećer i kvasac. Ostaviti na toplom mestu da se kvasac aktivira. U brašno dodati kvasac, margarin, malo soli i žumance. Zamesiti glatko testo i ostaviti da odmori. Nakon toga ga premesiti i ostaviti da raste.

U međuvremenu pripremiti fil. Prokuvati u vodi suvo grožđe i prohladiti. U sir dodati sve sastojke i lagano izmešati.


Na radnu površinu posuti brašno i razvući testo u obliku pravougaonika. Nakon toga premazati fil i urolati štrudlu. Peći na plehu obloženom papirom za pečenje. Pre pečenja, štrudlu pokriti krpom i ostaviti da naraste još jedan sat.


Premazati jajetom i peći na 180 stepeni oko 25-35 min.


Kad se ohladi posuti sa šećerom u prahu.

Sastojci:

Kiselo testo:

  • 70gr Dijamant Expert margarina
  • 80ml toplog mleka
  • 1 kašičica kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 230gr brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žumance

Fil:

  • 30gr suvog grožđa
  • 250gr neutralnog sira
  • omekšalo i prohlađeno suvo grožđe
  • 100gr kristal šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • kora jednog limuna
  • 1 jaje

Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 4]