Soliterčići na pikniku

Soliterčići na pikniku

Soliterčići na pikniku

Hvala nebesima, proleće se ipak stabilizovalo i letnje stvari su najzad zamenile zimsku kolekciju u našem ormaru, bez bojazni da ćemo zažaliti i smrznuti se. Ovo je zaista bio jedan šašav početak proleća ali je učinio dosta po pitanju toga koliko zaista cenimo svaki sunčev zrak.

Pored sandalica, haljinica i šortseva, vreme je i za piknike i boravak u prirodi. Ako spadate u one srećnike koji na raspolaganju imaju vikendicu u neposrednoj blizini, podsećamo vas da je lepo nekad promeniti scenografiju i prepustiti se netaknutoj prirodi. Da ne pričamo o tome da ste ipak vi zaduženi za rasklanjanje i raspremanje na kraju zabavnog dana na vašem placu.

Pokušajte nešto drugo. Posvetite jedan vikend razgledanju okoline vašeg gnezda. Ranac na leđa, piknik torbu na bicikl i uhvatite najprivlačniji pravac, a zaustavite se tek kad je vreme za predah ili se oduševite nekim skrivenim kutkom ispod tužne vrbe ili pored nekog potočića.

Obavezno ponesite prostirku, izujte se bosi i ispravite leđa na mekanoj travi i svežoj zemlji. Ostanite za početak tako da ležite dok ne osetite nalet pozitivne energije dok se polako konektujete sa prirodom. Ponesite i bežični zvučnik ali ipak sačekajte neko vreme pre nego ga upalite. Oslušnite kako lišće šušti a grančice se lome pod vašim bosim stopalima. Poslušajte i hor neumornih ptičica kao i ujednačen ritam badminton reketa dok udara u loptice. Tu i tamo, vazduh će preseći zvonki smeh vaših mališana kao i veseli lavež vašeg čupavog prvenca.

Tada i tamo, shvatićete da vam je tu mesto i da vas priroda grli kao rod najrođeniji. Shvatićete da ne može dugo biti ljuta na nas iako je uzimamo zdravo za gotovo. Ugodite joj tokom i na kraju piknika, za sobom počistite, koliko god romantično izgledalo, ne urezujte svoje ime u drvo a vatru palite na samo za to predviđenim mestima.

Okupite svoje najdraže, podelite sa njima ovaj dan u zelenilu, okrepite se iz svačije korpe ali ipak vi budite ti koji će pobediti svojim sadržajem za piknik. Trijumfujte Soliterčićima koji su praznik i za oči i za nepca.

Bicikl, roleri, tenis, odbojka, fudbal… Roštilj na otvorenom, salatice, sezonsko voće… Sve je tu i sve čeka na nas, da okrenemo par brojeva telefona, popakujemo svoje ukućane i krenemo u susret suncu i prirodi.

Šta čekate?

Preletite ovaj jednostavan recept i pravac na piknik!

Soliterčići

Znamo da većinu vas možda čak i hvata panika na pomisao o boravku daleko od ulica, automobila, sirena, kafića, komšija… Upravo zbog toga, izmislili smo ove sendviče koje smo nazvali Soliterčići upravo zbog želje da urbanom biću u vama ugodimo i usred netaknute prirode. Pogledajte kako se samo lako prave a još lakše planu!

Priprema

Odsecite koricu sa hleba i sredinu iseckajte na 4 ista kvadrata. To vam je osnova za soliterčić. U odnosu na tu dimenziju isecite i sireve i prašku šunku. Na svaki kvadratić namažite Dobro jutro, zatim slažite spratove kao pravi gurmanski arhitekta. Nekoliko slojeva sira, pa šunke, pa kulen, pa paprika pa zelena salata. Kada je soliterčić gotov, uverite se da neće pasti tako što ćete ga probosti čačkalicom ili drvcetom za ražnjiće. Posložite ih lepo i gusto (ne pregusto, ostavite im malo prostora) u kutiju i budite bez brige, kada dođete do izletišta, biće netaknuti. Ali, ne zadugo.

Uživajte!

Sastojci

  • Beli tost hleb, svež i mekan
  • Dobro jutro margarin
  • Praška šunka
  • Kulen
  • Paprika
  • Zelena salata
  • Gauda sir
  • Dimljeni tvrdi sir
  • Šta god vam još padne pod ruku iz frižidera
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]