Slatki zanat je u sigurnim rukama

Slatki zanat je u sigurnim rukama

Peti ciklus takmičenja “Mladi poslastičar” nastavljamo u Šapcu

Šabac – grad bez monumentalnih spomenika, ali sa izrazito bogatom kulturnom baštinom. Mesto koje je poznato po jedinstvenoj arhitekturi i čuvenim ljudima poput Jevrema Obrenovića koji je postavio temelje modernog Šapca. Od nedavno, i grad koji je jednoj od najpoznatijih kompanija u Srbiji i najboljem poslastičaru Srbije pokazao da ima talentovane mlade umetnike koji jednog dana mogu dostići velike uspehe u najslađoj industriji na svetu.

Kompanija Dijamant, u saradnji sa Zdravkom Gavrilovićem i kroz projekat „Mladi poslastičar“, koji se organizuje 5. godinu zaredom, posetila je Ekonomsku školu “Stana Milanović” i uverila se da je slatki zanat u sigurnim rukama.

Srednjoškolci su na interno takmičenje pristigli sa velikim očekivanjima. Počeli smo sa Masterclass predavanjem Zdravka koji je učenicima škole podelio nekoliko korisnih saveta za dalje usavršavanje i na koji način ostati dosledan profesiji koja stavlja osmeh ljudima u onim najlepšim trenucima.

Nakon održanog predavanja, došlo je vreme za pripremu poslastice. Već na početku smo mogli da vidimo zbog čega je brend ambasador kompanije Dijamant osvojio medalju na Svetskom kupu poslastičarstva u Luksemburgu, jer je, na prvi pogled, nespojive namirnice pretvorio u savršeni kolač. Kolač, koji će svi finalisti takmičenja praviti već sredinom naredne godine u Beogradu. Treći krug, a ujedno i najvažniji za učenike, je trajao dva sata  posle napornog, ali prijateljskog nadmetanja mesto u finalu pripalo je Nataliji Đurić, Ljubomiru Maričiću i Tanji Jovanović.

Finale takmičenja „Mladi poslastičar“ održaće se u Beogradu sredinom naredne godine, kad ćemo i znati ko će se kući vratiti sa nagradom i titulom najboljeg mladog poslastičara u 2023. godini.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]