Skonsi by Poslastičar

Skonsi

Priprema:

Brašno, margarin i šećer izmešati, tako da se dobiju mrvice. U to dodati prašak za pecivo i slatku pavlaku. Dobro izmešati testo i podeliti ga na dva dela. U jedan deo dodati narendanu jabuku, koja treba da bude oceđena od soka. U drugu polovinu dodati suvo grožđe. Ostaviti da se testo odmori. Testo razvući oklagijom i rezati krugove čašom ili odgovarajućom modlom. Premazati ih žumancima i ostaviti u frižideru kako bi se žumanca osušila. Ponovo premazati žumancima i peći na 160 step eni oko 15 min.

Sastojci:

Testo:

230g Dijamant margarina sa maslacem
450g brašna
10g praška za pecivo
90g šećera
250g slatke pavlake
50g suvog grozdja
1 rendana jabuka
1 jaje za premazivanje

Krem:

250 gr mascarpone sira
70 gr šećera
1 kesica vanilin šećera

Savet Poslastičara kojim skonsi osvajaju zlato

Ocenite članak
[Ukupno: 16 Prosečno: 3.1]