Priprema
Krompir skuvati u ljusci, sačekati da se malo ohladi, oljuštiti i iseckati na kockice. Jabuke i celer oljuštiti, celer izrendati, a jabuke iseckati na kockice, i preliti belim vinom da ne pocrne. Peršun iseckati, preliti mešavinom vinskog sirćeta i vode i ostaviti da odstoji u frižideru 60 minuta. U šerpu sipati 1 l vode, dodati kocku za riblji bujon i kada voda proključa staviti riblje filete, kuvati 5 minuta i ocedite. Pirinač skuvati „ al dente“ ocediti i sačekati da se sasvim ohladi. Veću posudu za salatu obložite sa nekoliko listova zelene salate isečene na tračice, dodati ohlađenu ribu, pirinač, krompir, jabuke, celer i iseckane orahe i sve promešajte. Posoliti, i dodati mešavinu Dijamant Light majoneza i iseckanih maslinki, pomešati i do serviranja čuvati u frižideru.
Potrebno
- 300g ribljeg fileta
- 4 veća krompira
- Glavica zelene salate
- 1dl suvoga belog vina
- 2 jabuke
- Koren celera
- 4 supene kašike pirinča
- 100g oraha
- Grančica ruzmarina
- 3 kašike vinskog sirćeta
- 3 kašike vode
- ½ veze peršuna
- 200 ml Dijamant Light majoneza
- 150g crnih maslina
- So i biber