Prolećne rolnice
Priprema:
U tiganju na tihoj vatri zagrejati ulje, pa dodati iseckan luk i dinstati nekoliko minuta, dok luk ne omekša. Dodati iseckanu papriku i dinstati minut, dva. Dodati izrendanu šargarepu i dinstati minut, dva, mešajući.
Dodati iseckan kupus, pa dinstati par minuta sve zajedno. Dodati soja sos i chili sos. Promešati. Dinstati dok sva tečnost ne ispari, što će biti vrlo brzo. Ostaviti da se ohladi.
Izdvojiti jedan list kora za pite, pa ga iseći u kvadratni oblik. Mešavinom gustina i vode premazati ivice kore. Dodati 2 pune kašike fila na sredinu kora pa zatvoriti kore kao sarmice.
Ponoviti postupak dok se ne utroši sav fil.
U dublju šerpu zagrejati ulje, pa peći rolnice sa svih strana oko 3 minuta.
Sastojci:
2 šargarepe, narendane
130g narendanog kupusa
2 crvene paprike, sitno naseckane na trakice
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka, usitnjenog
40ml Dijamant soja sosa
10ml Dijamant chili sosa
2 kašike susamovog ulja
10 listova gotovih kora za pite
suncokretovo ulje za pečenje
2 kašike gustina