Projekat Mladi poslastičar osvojio titulu društveno odgovorne kampanje u Srbiji

Projekat Mladi poslastičar osvojio titulu društveno odgovorne kampanje u Srbiji

Festival društveno odgovorne komunikacije u Srbiji „Kampanje sa svrhom”, za cilj ima da prepozna i nagradi kompanije i agencije koje su u proteklom periodu koristile moć kanala komunikacije za podizanje svesti i poboljšanja uslova života ljudi u Srbiji. Titulu društveno odgovorne kampanje za 2023. godinu osvojila je kompanija Dijamant i projekat Mladi poslastičar, koji za cilj ima da edukuje i motiviše mlade ljude da postanu vrhunski majstori u svom zanatu i očuvaju poslastičarstvo kao zanimanje.

„Primetili smo da je sve manji broj učenika koji se opredeljuje za upisivanje poslastičarskog smera, usled nedostatka adekvatne opreme i resursa u srednjim stručnim školama, što dodatno otežava rad i napredak učenika, ali i profesora koji treba da prenesu znanje. Svesni ovih izazova, odlučili smo se da kroz društveno odgovorni projekat Mladi poslastičar, pružimo podršku ne samo deci koja će nakon završetka školovanja moći da se posvete izgradnji karijera, već i utičemo na poboljšanje uslova rada za škole u celosti, opremanjem poslastičarskih kabineta“, izjavila je Danka Drmončić, marketing menadžer kompanije Dijamant i dodala da je ponosna što je projekat zaista ispunio cilj koji ima i što je poneo ovu prestižnu titulu.

O uspešnosti priče o najboljem mladom poslastičaru, govore i podaci da je za pet godina realizovanja, u projektu učestvovalo više od 10 srednjih stručnih škola iz različitih delova Srbije, a da je 25 internih radionica ispratilo više od 250 učenika, kako poslastičara, tako i učenika iz drugih ugostiteljskih profesija.

Festival društveno odgovorne komunikacije je prvi ovakve vrste u Srbiji i regionu, ali i jedan od prvih u svetu posvećenih značaju društvene odgovornosti. Inicijator je Udruženje „Žute Patalone – Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept inkubator društvene odgovornosti’ koje želi da podstakne komunikaciju usklađenu sa društvenim ciljevima, naročito onim koji se tiče dobrobiti dece.

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]