Profiterole by Poslastičar

Profiterole sa kremom od lešnika i prelivom od čokolade

Pripreme:

Za profiterole:

Prokuvati ulje i vodu sa malo soli. Dodati brašno i mešati dok masa ne počne da se odvaja od posude. Malo prohladiti i dodavati jedno po jedno jaje . Masu staviti u poslastičarsku kesu i na podmazanom plehu formirati male loptice. Peći na 180 stepeni.

Krem:

Mleko, šećer i margarin prokuvati. Gustin razmutiti u malo hladne vode i dodati jaja. Kada mleko prokuva dodati mu smesu sa gustinom uz neprestano mešanje i ostaviti da se ohladi. Na kraju dodati mleven i lešnik i puniti profiterole.

Preliv:

Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade. Sve dobro izmešati i rastopiti margarin. Svaku napunjenu profiterolu umakati u preliv i redjati u odgovarajuću posudu.

Savet Poslastičara kako bi profiterole završile u stomkacima, a ne u kanti 🙂

Sastojci:

Za Profiterole:

100g brašna
50g Dijamant ulja
50g Dijamant margarina s ukusom vanile
100g vode
Malo soli
2-3 jaja

Krem:

300g mleka
70g šećera
40g Dijamant margarina s ukusom vanile
5 žumanaca
30g gustina
70g mlevenog lešnika

Preliv:

250g slatke pavlake
150g crne čokolade
30g Dijamant margarina s ukusom vanile

Ne zaboravite, saveti za savršene profiterole:

Ocenite članak
[Ukupno: 69 Prosečno: 3.4]