Profiterole sa kremom od lešnika i prelivom od čokolade
Pripreme:
Za profiterole:
Prokuvati ulje i vodu sa malo soli. Dodati brašno i mešati dok masa ne počne da se odvaja od posude. Malo prohladiti i dodavati jedno po jedno jaje . Masu staviti u poslastičarsku kesu i na podmazanom plehu formirati male loptice. Peći na 180 stepeni.
Krem:
Mleko, šećer i margarin prokuvati. Gustin razmutiti u malo hladne vode i dodati jaja. Kada mleko prokuva dodati mu smesu sa gustinom uz neprestano mešanje i ostaviti da se ohladi. Na kraju dodati mleven i lešnik i puniti profiterole.
Preliv:
Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade. Sve dobro izmešati i rastopiti margarin. Svaku napunjenu profiterolu umakati u preliv i redjati u odgovarajuću posudu.
Savet Poslastičara kako bi profiterole završile u stomkacima, a ne u kanti 🙂
Sastojci:
Za Profiterole:
100g brašna
50g Dijamant ulja
50g Dijamant margarina s ukusom vanile
100g vode
Malo soli
2-3 jaja
Krem:
300g mleka
70g šećera
40g Dijamant margarina s ukusom vanile
5 žumanaca
30g gustina
70g mlevenog lešnika
Preliv:
250g slatke pavlake
150g crne čokolade
30g Dijamant margarina s ukusom vanile