Princes krofne by Poslastičar
Priprema:
Brašno, margarin, ulje i so prokuvati. Dodati brašno I kuvati da masa postane glatka i lepo se odvaja od zidova posude. Masu malo prohladiti i dodavati jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje. Masa treba da bude bez grudvica i glatka.
Masu staviti u dresir džak i špricati na blago nauljen pleh. Peći na 180 stepeni oko 20 min da se lepo isuše . Najbitnije je neotvarati rernu da masa nebi spala.
Fil:
Mleko prokuvati. Odvojiti jaja. Gustin razmutiti u malo vode i dodati žumanca. Belanca nalupati sa šećerom i vanilom. Kad mleko prokuva dodati jaja i gustin u mleko uz neprekidno mešanje da se ne bi stvorile grudvice. To sve kuvati jos 3-4 min.
Skloniti sa šporeta i dok je vruće umešati belanca da se krem lepo sastavi. Gotove princes krofne preseći na pola, nafilovati sa kremom i poklopiti. Kad se ohlade posuti sa sa šećerom u prahu.
Sastojci:
Masa za princes krofne:
- 100gr brašna
- 50gr Dijamant Expert margarina
- 50gr ulja
- 100ml vode
- Malo soli
- 3 kom jaja
Fil:
- 0,5 lit mleka
- 120gr šećera
- 4 kom jaja
- 1 kesica vanillin šećera
- 90 gr gustina