Posni mrs – Sendvič na koji i Sveci gledaju sa smeškom

Posni mrs – Sendvič na koji i Sveci gledaju sa smeškom

Posni Mrs – Sendvič Na Koji I Sveci Gledaju Sa Smeškom

Posni sendvič zvani MRS

Hrišćanski post datira još iz IV veka. Doduše, na samom početku je trajao samo 7 dana ili nešto malo duže od toga. Tek od XII veka, posti se ravno 40 dana, taman koliko je i Isus Hrist postio pre svoje propovedi o dolasku Nebeskog Carstva. Još jedan izuzetno važan aspekt posta je taj da je Isus učio svoje sledbenike da poste tajno i bez licemerja. Setite se toga sledeći put u društvu kada vam usta budu puna priče kako vi uredno i redovno postite, bez izuzetka. A još više ako pričate da vam je teško ali eto, dobar ste vernik. Dakle, pssssssst!

Dobro, sada kada smo se malo podsetili odakle nam taj veoma zdrav običaj, i za dušu ali i za telo – hajde baš da vidimo kako bismo mogli da praktikujemo post a da ne ostanemo željni nečega na kraju obroka. To nešto je naravno meso i sir jer, razume se, živimo u Srbiji i imamo kodove u našim genima koji žude za tim namirnicama.

Samo znajte ovo, ukoliko izdržite svih 40 dana posta, vaše telo će na sebi svojtven način umeti da vam se zahvali za sve što ste tokom tih dana učinili za njega: očistili ga od toksina, skinuli suvišnu masnoću i dozvolili mu da malo energije utroši i na nešto drugo osim na varenje teške hrane. A tu zahvalnost ćete videti ujutro kad budete ustajali odmorni ili kada se budete peli uz stepenice bez onog neizbežnog puf-pant momenta.

Dakle, juriš na post i juriš na ukusne posne recepte od kojih vam danas poklanjamo prvi, za sočan posni sendvič sa margarinom.

Priprema:

Verovatno vam je sve jasno sada kada ste pročitali sve sastojke ali nastavite da čitate jer imamo par ukusnih trikova za vas.

Bademe prepecite u suvom tiganju dok ne potamne a zatim ih malo „izlupajte“ čekićem za meso ili okrenite jedan krug u blenderu koji trpi koštunjavo voće. Potreban nam je i prah ali i krupni delovi, dakle neujednačeno ih isitnite.

Avokado oljuštite i svu masu stavite u posudicu u koju ćete zatim dodati badem i dobro umešati kako bi smesa bila mekana sa hrskavim delovima.

Na red dolazi tahini. Iscedite 10ak kapi limuna i jedno dve bogate supene kašike tahinija a zatim dodajte i leblebije. Time prelijte rukolu koja je do tada stajala u hladnoj vodi u frižideru kako bi krckala.

I sendvič je spreman da bude sastavljen.

Na jedno parče hleba sa namažite debeli sloj avokada, a na drugo Dobro jutro light margarin. Složite rukolu i sve to obogatite krupno mlevenim šarenim biberom. Sastavite sendvič i sa strane servirajte zelenu salatu ili već neku drugu koju volite. Uz ovaj sendvič savršeno ide i hladni napitak od đumbira što je u stvari samo ohlađeni čaj – narendajte punu kašiku đumbira u proključalu vodu, poklopite, ohladite i procedite i eto, vaš posni msrni obrok je gotov.

Ni post nije kao što je nekad bio, zar ne?

Sastojci:

  • Integralni hleb
  • Bosiljak
  • Margarin Dobro jutro
  • Badem
  • Avokado
  • Šareni biber, celo zrno
  • Tahini
  • Limun
  • Leblebija
  • Rukola
Ocenite članak
[Ukupno: 10 Prosečno: 3.9]