Poslednja radionica u okviru projekta „Mladi Poslastičar“ u Leskovcu

Poslednja radionica u okviru projekta „Mladi Poslastičar“ u Leskovcu

Poslednja radionica u okviru projekta „Mladi Poslastičar“ u Leskovcu

Učenici iz Leskovca zadali slatke muke svom predavaču

Finale projekta „Mladi poslastičar“ je sve bliže. Karavan je ovoga puta krenuo ka jugu, u Leskovac na poslednju u nizu od pet radionica. Učenici Trgovinsko – ugostiteljske škole pokazali su pravo umeće u pripremi poslastica, a prisutne su oduševili svojom kreativnošću i sposobnošću. Oni su ambasadora kompanije Dijamant, Zdravka Gavrilovića, stavili na slatke muke, jer je konkurencija bila jaka, pa samim tim bilo je teže izabrati finaliste.

Inicijativa i spretnost učenika

Učenici su iznenadili Zdravka Gavrilovića i u restoranu škole, izložili su poslastice koje su prethodnih dana pripremali. Oni su pokazali veliki trud i želeli su da svom predavaču pokažu koliku ljubav gaje prema ovom zanatu.

Dok su sa Zdravkom pripremali Carrot cake, učenici su se sami nudili da pomognu Zdravku, ali i da kolač koji je njihov predavač pripremio, dekorišu na svoj način. Đaci su davali predloge kako se sve može ukrasiti ovaj kolač, a svaki od učenika je imao po neko pitanje za svog predavača kako bi što spremniji pristupili takmičenju.

Zdravko je pohvalio proaktivnost ovih mladih i ambicioznih ljudi, ali i profesore koji predano rade da se ovi učenici pripreme za poziv poslastičara, koji pored ljubavi zahteva veliki trud i posvećensot.

Mala umetnička dela na tanjiru

Kada je došao trenutak za interno takmičenje, đaci su odabrali da pripreme čokoladni mus, a svaki od učenika je pokazao neočekivani stepen kreativnosti i ideja, ne samo u dekoraciji već i u kombinaciji ukusa. Trudili su se da usklade ukus i izgled, pa su na tanjirima bile dekoracije od kivija, banane, malina, pomorandže, višnje, topljenog šećera, a i sam čokoladni mus je imao ukuse ovog voća. Mala remek dela su se nizala, a oduševljenje nisu krili ni profesori, kao ni predstavnici kompanije Dijamant.

Odbrojavanje do velikog finala

Bilo je teško odabrati troje najboljih, jer se na svakom tanjiru video trud, disciplina i maštovitost. Zdravko je želeo da na finale pošalje sve učenike Leskovačke škole, međutim, odabir je pao na Danicu Spasić, Veljka Milosavljević i Jovana Pejaković koji su najbolje odgovorili na sve zadatke. Svoju kreativnost učenici će imati priliku da pokažu sredinom marta na finalnom takmičenju projekta „Mladi poslastičar“ u Beogradu, zajedno sa učenicima iz Aranđelovca, Smedereva, Šapca i Kule.

Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 3.8]