Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Title:
VENČIĆI
VENČIĆI
Author:
Javorka Filipovic
Javorka Filipovic
Category:
Peciva
Peciva
Description:
U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac, pa dobro izmešati i ostaviti da nadodje. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošli kvasac, ulje, pavlaku i so. Potom postepeno dodavati preostalo brašno neprestano meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti prianjajućom folijom i ostaviti ga da nadodje. Potrebno mu je oko 30 minuta na toplom mestu. Nadošlo testo premesiti i podeliti na manje kuglice. Ja sam ih imala 24. I njih ostaviti 20 minuta da kisnu. Nakon toga svaku kuglicu istanjiti pomoću oklagije, premazati je Dobro jutro margarinom s maslacem i staviti kolut šunkarice. Okruglim zupčastim nožem više puta po sredini zaseći šunkaricu zajedno sa testom. Ovako pripremljeno testo urolati, spojiti krajeve da se dobije venčić. Tepsiju obložiti pek papirom, pa u nju poslagati venčiće. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom ili lanom. Peći venčiće u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju divnu zlatnu boju. Sačekati da se malo prohlade, pa uživati 🙂
Sastojci:
500 g mekog brašna
30 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja
2 dl mleka
150 ml kisele pavlake
1 kašičica soli
100 g Dobro jutro margarina s maslacem
300 g tankih listova šunkarice
PREMAZ:
1 jaje
susam ili lan
U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac, pa dobro izmešati i ostaviti da nadodje. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošli kvasac, ulje, pavlaku i so. Potom postepeno dodavati preostalo brašno neprestano meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti prianjajućom folijom i ostaviti ga da nadodje. Potrebno mu je oko 30 minuta na toplom mestu. Nadošlo testo premesiti i podeliti na manje kuglice. Ja sam ih imala 24. I njih ostaviti 20 minuta da kisnu. Nakon toga svaku kuglicu istanjiti pomoću oklagije, premazati je Dobro jutro margarinom s maslacem i staviti kolut šunkarice. Okruglim zupčastim nožem više puta po sredini zaseći šunkaricu zajedno sa testom. Ovako pripremljeno testo urolati, spojiti krajeve da se dobije venčić. Tepsiju obložiti pek papirom, pa u nju poslagati venčiće. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom ili lanom. Peći venčiće u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju divnu zlatnu boju. Sačekati da se malo prohlade, pa uživati 🙂
Sastojci:
500 g mekog brašna
30 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja
2 dl mleka
150 ml kisele pavlake
1 kašičica soli
100 g Dobro jutro margarina s maslacem
300 g tankih listova šunkarice
PREMAZ:
1 jaje
susam ili lan
Description:
U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac, pa dobro izmešati i ostaviti da nadodje. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošli kvasac, ulje, pavlaku i so. Potom postepeno dodavati preostalo brašno neprestano meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti prianjajućom folijom i ostaviti ga da nadodje. Potrebno mu je oko 30 minuta na toplom mestu. Nadošlo testo premesiti i podeliti na manje kuglice. Ja sam ih imala 24. I njih ostaviti 20 minuta da kisnu. Nakon toga svaku kuglicu istanjiti pomoću oklagije, premazati je Dobro jutro margarinom s maslacem i staviti kolut šunkarice. Okruglim zupčastim nožem više puta po sredini zaseći šunkaricu zajedno sa testom. Ovako pripremljeno testo urolati, spojiti krajeve da se dobije venčić. Tepsiju obložiti pek papirom, pa u nju poslagati venčiće. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom ili lanom. Peći venčiće u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju divnu zlatnu boju. Sačekati da se malo prohlade, pa uživati 🙂
Sastojci:
500 g mekog brašna
30 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja
2 dl mleka
150 ml kisele pavlake
1 kašičica soli
100 g Dobro jutro margarina s maslacem
300 g tankih listova šunkarice
PREMAZ:
1 jaje
susam ili lan
U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac, pa dobro izmešati i ostaviti da nadodje. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošli kvasac, ulje, pavlaku i so. Potom postepeno dodavati preostalo brašno neprestano meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti prianjajućom folijom i ostaviti ga da nadodje. Potrebno mu je oko 30 minuta na toplom mestu. Nadošlo testo premesiti i podeliti na manje kuglice. Ja sam ih imala 24. I njih ostaviti 20 minuta da kisnu. Nakon toga svaku kuglicu istanjiti pomoću oklagije, premazati je Dobro jutro margarinom s maslacem i staviti kolut šunkarice. Okruglim zupčastim nožem više puta po sredini zaseći šunkaricu zajedno sa testom. Ovako pripremljeno testo urolati, spojiti krajeve da se dobije venčić. Tepsiju obložiti pek papirom, pa u nju poslagati venčiće. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom ili lanom. Peći venčiće u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju divnu zlatnu boju. Sačekati da se malo prohlade, pa uživati 🙂
Sastojci:
500 g mekog brašna
30 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja
2 dl mleka
150 ml kisele pavlake
1 kašičica soli
100 g Dobro jutro margarina s maslacem
300 g tankih listova šunkarice
PREMAZ:
1 jaje
susam ili lan
TOP CONTENT
DIJAMANT
TOP PRODUCT CATEGORIES
CONTACT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs