Na talasima zadovoljstva – Dobro jutro sa maslacem i morskom solju

Na talasima zadovoljstva – Dobro jutro sa maslacem i morskom solju

Na talasima zadovoljstva – Dobro jutro sa maslacem i morskom solju

Da li među vama ima onih koji uvek osećaju neku blagu i neobjašnjivu nostalgiju? Neki osećaj od kog zatreperi srce a javi se iz čista mira – kada osetite određeni miris u vazduhu, ili ga neki ukus pokrene, pesma, glas, boja… I da li se tada odjednom nađete na nekom mestu u svojoj glavi – sa dedom ispod oraha, na klupi koju je njegov deda deljao, ili iza škole gde ste prvi put poljubili onu sa pegicama, ili možda čak osetite topao pesak u koji ste uronili noge, dok vas sunce miluje, galeb proleće iznad glave sa ribom u kljunu a more u nejednakim talasićima završava jednu priču u dodiru sa kopnom?

Da?

Većina vas se pronašla u morskoj slici?

Lepo. Onda za vas imamo jednu poslasticu. I za srce i za nepca.

Naš novi Dobro jutro u sebi donosi ne baš tajni sastojak ali, svakako jedan koji otključava mnoge tajne i mnoge uspomene. Morsku so. Sastojak koji ne može biti poetičniji. Naime, morska so nastaje isparavanjem morske vode i to je jedina uspomena koju ostavlja iza sebe. Ta dragocena zrnca čuvaju sećanje na oštri a opet pitomi miris koji osetimo onog trenutka kada se iskrcamo na morsku obalu i pred nama se prostre bezbroj avantura tog raspusta koji je upravo započeo. Čuva u sebi i grickanje krajeva kose još mokre i slane od mora, dok se tužni vraćamo kući – pocrneli, snažniji, zaljubljeniji i viši. Nosi tajnu bezbrojnih putovanja talasa, dalekih obala, priča o Cvetovima soli, koji nastaju u toplim, sparnim danima kao tanki sloj na površini vode… Kažu da kada stavimo prst u more, povezani smo sa celim svetom, jer sve su vode sestre i šapuću jedna drugoj tajne, otkrića, čežnje, nade i sve ono što naše srce otkriva moru kada uronimo u njega.

Sve te tajne pomešali smo sa poznatim ukusom vašeg omiljenog Dobro jutra i dobili smo tako margarin čiji intezivni i bogati ukus budi sva čula, pa i ona skrivena – u kojima ste još uvek na moru, ronite u plavim dubinama, sanjarite na glatkoj steni, udišete duboko miris borova, grejete se mokri i slani na toplom pesku, gledate bezbroj zvezda dok vam more šumi pod nogama…

Ocenite članak
[Ukupno: 30 Prosečno: 4.1]