Moje Dobro Jutro: Novi posao i stare dobre navike

Moje Dobro Jutro: Novi posao i stare dobre navike

Novi posao i stare dobre navike

Jutro je moj omiljeni deo dana. Vreme koje mogu da posvetim samo sebi, dragoceni trenuci tišine uz miris prve jutarnje kafe, osvežavajuće tuširanje, mali ženski rituali biranja odgovarajućeg look-a i šminke za predstojeći dan… Ali, tu je i nešto što je za mene neizostavno, moj omiljeni obrok – njegovo veličanstvo doručak.

Kao tek zaposlena devojka, sa prilično haotičnim dnevnim rasporedom i ambicijom da uspešno balansiram između poslovnog i društvenog života, kao i željom da vodim računa o svom izgledu, svakodnevno se suočavam sa zadatkom da mi prvi jutarnji obrok obezbedi dovoljno energije za aktivan dan, i, ako je to ikako moguće, bude lak za pripremu. Zvuči kao nemoguća misija, zar ne? Zapravo je prilično jednostavno, samo je važno mudro birati namirnice i obezbediti svom telu sve potrebne hranljive sastojke.

Integralno pecivo, kuvano jaje, malo šunke ili dimljenog vrata, sveža salata i Dobro jutro margarin postali su moji najbolji saveznici za pripremu brzog i lakog, a ujedno izbalansiranog i veoma ukusnog doručka. Kada ne stignem da doručkujem kod kuće mogu lako da ga spakujem i ponesem na posao, važno je samo da ne preskačem ovaj obrok kako bih imala dovoljno koncentracije i energije da se uhvatim u koštac sa svim izazovima na novom radnom mestu. Primetila sam još nešto što mi je veoma važno – kada pravilno doručkujem mnogo ređe posežem za slatkišima i grickalicama kasnije u toku dana.

Uz samo malo dobre volje, organizacije i motivacije moguće je negovati ove korisne jutarnje navike, čak i ukoliko ste, kao ja, na pragu novog poglavlja u životu, zatrpani gomilom obaveza. Zato verujem da je i vama važno da dan započnete na pravi način, a uz Dobro jutro margarin svako jutro je upravo takvo – i više nego dobro!

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 2]