Ljutenica

Ljutenica

Priprema

Papričice, šargarepu, peršun i beli luk sitno iseckati. Sve zajedno staviti u veću šerpu pa promešati. Posoliti po ukusu. U to dodati alkoholno sirće, ulje i konzervans. Još jednom sve izmešati pa ostaviti da odstoji 12 sati, uz povremeno mešanje. Sipati u čiste tegle tako da budu pune do vrha. Staviti odozgo plastične pritiskivače, pa dobro zatvoriti. Tegle ostaviti na hladnom mestu da odstoje 30 dana pre upotrebe.

Potrebno

  • 500g ljutih papričica
  • 3-4 kg šargarepe
  • 8 glavica belog luka
  • 2 veze peršunovog lista
  • 15 kašika Dijamant sirćeta
  • 2 kašike Dijamant ulja
  • ½ kesice konzervansa
  • so
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]