Krempita by Poslastičar
Priprema:
Za koru krempite je potrebno 2×250 gr lisnatog testa, koje treba podeliti na pola i razvući na dve tanke kore. Pre pečenja, izbockati ih nožem kako se ne bi skupile. Peći na 220 stepeni oko 10-15 minuta.
Odvojiti žumanca i belanca. Mleko prokuvati sa istopljenim margarinom.
U drugoj posudi u malo vode razmutiti brašno i dodati žumanca. Sipati brašno u vrelo mleko i kuvati na šporetu 8 minuta od momenta sipanja jaja u mleko. Masu je potrebno neprestano mešati.
Nalupati belanca sa šećerom, dodati u vreo krem i lagano izmešati. Vruću masu sipati na koru i ohladiti.
Nalupati slatku pavlaku i šećer i premazati ohladjenu krempitu. Dodati drugu koru preko toga.
Iseći krempitu i posuti šećerom u prahu.
Sastojci:
- 9 jajeta
- 1L mleka
- 400 gr šećera
- 50 gr Dijamant margarina sa ukusom vanile
- 170 gr brašna
- 250 ml slatke pavlake
- 50 gr šećera
- šećer u prahu