Krem brule by Poslastičar
Priprema:
Odgovarajuće keramičke ili metalne činije podmazati margarinom i posuti sa malo kristal šećera.
U šerpi prokuvati mleko, zajedno sa kristal šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. U prokuvalu smesu dodati dva izmućena jajeta i 4 umućena žumanceta. Lagano mešati par minuta, nakon čega masu procediti.
Masu uliti u već pripremljene činije. Pleh zaliti vodom i sve to peći na temperaturi od 110 stepeni, 60 minuta.
Za najbolji ukus ostaviti krem brule da prenoći u frižideru. Neposredno pre serviranja, karamelizovati šećer.
Sastojci:
- 0,5l mleka
- 2 cela jajeta
- 4 žumanca
- 100 gr šećera za karamel
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 gr Dijamant Expert margarina
- 120 gr kristal šećera