Kolač sa lisnatim testom, bademom i jabukama – štrudla by Poslastičar
Priprema:
Torta:
Margarin zagrejati i preliti preko očišćenih i iseckanih jabuka. Dodati šećer, griz, cimet, suvo grožđe, badem i sve dobro izmešati.
Vanil Krem:
Mleko, šećer i margarin prokuvati. Gustin razmutiti u malo hladne vode I dodati ovu smesu u jaja. Kada mleko prokuva sipati uz neprestano mešanje I ostaviti da se ohladi. Služiti štrudlu uz sladoled od cimeta.
Savet poslastičara kako da vam ova štrudla bude savršena
Sastojci:
Štrudla:
1 pakovanje lisnatog testa
1 kg jabuka
100g šećera
20g griza
5g cimeta
30g suvog groždja
30g badema
100g Dijamant margarina sa ukusom vanile
1 jaje za premazivanje
Vanil krem:
300g mleka
30g šećera
30g Dijamant margarina sa ukusom vanile
30g gustina
4 žumanca