Priprema
Kora: umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Postepeno dodavati brašno, kokos i rendanu koru limuna. Dobro izmešati, da se masa sjedini. Na dno pleha staviti list oblande, a preko rasporediti pripremljenu smesu. Peći oko 25 minuta u pećnici prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru izvaditi i ohladiti.
Fil: penasto umutiti žumanca i šećer, pa dodati otopljenu čokoladu i mleko. Kuvati na tihoj vatri, stalno mešajući dok se ne zgusne. U potpuno ohlađeni krem dodati penasto umućen margarin. Dobro promešati da se masa ujednači. Pripremljenim filom premazati kolač i ukrasiti kokosovim brašnom. Ostaviti na hladnom mestu, da se stegne.
Potrebno
za koru:
- list oblande
- 6 belanaca
- 350g kristal šećera
- 150g mekog brašna
- 100g kokosovog brašna
- narendana kora limuna
za fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika kristal šećera
- 200g crne čokolade za kuvanje
- 2,5dl mleka
- 200g Dijamant Dijavit margarina
- kokosovo brašno – za posipanje