Kokos štangle

Kokos štangle

Priprema

Kora: umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Postepeno dodavati brašno, kokos i rendanu koru limuna. Dobro izmešati, da se masa sjedini. Na dno pleha staviti list oblande, a preko rasporediti pripremljenu smesu. Peći oko 25 minuta u pećnici prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru izvaditi i ohladiti.

Fil: penasto umutiti žumanca i šećer, pa dodati otopljenu čokoladu i mleko. Kuvati na tihoj vatri, stalno mešajući dok se ne zgusne. U potpuno ohlađeni krem dodati penasto umućen margarin. Dobro promešati da se masa ujednači. Pripremljenim filom premazati kolač i ukrasiti kokosovim brašnom. Ostaviti na hladnom mestu, da se stegne.

Potrebno

za koru:

  • list oblande
  • 6 belanaca
  • 350g kristal šećera
  • 150g mekog brašna
  • 100g kokosovog brašna
  • narendana kora limuna

za fil:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika kristal šećera
  • 200g crne čokolade za kuvanje
  • 2,5dl mleka
  • 200g Dijamant Dijavit margarina
  • kokosovo brašno – za posipanje
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 3]