Kako se hraniti zdravo na poslu?

Kako se hraniti zdravo na poslu?

Svi imamo problem sa hranom na radnom mestu, evo rešenja!

Radni dan za većinu poslovnih ljudi traje 8 sati a pojedina zanimanja iziskuju i prekovremeni rad. Danas je brzina najčešće sinonim za poslovni uspeh, iz automobila u kancelariju, sa sastanka na sastanak, pa se postavlja pitanje kada i kako pronaći vremena za zdrav obrok. U situacijama povećanog stresa i napetosti, kvalitetna ishrana na radnom mestu pomoći će nam ne samo da se osećamo bolje, već će nam obezbediti dovoljno energije da efikasno i lako odgovorimo na sve poslovne izazove.

Prva greška koju većina zaposlenih pravi jeste što preskaču doručak. Redovan doručak pruža osećaj sitosti koji održava dobar šećer u krvi, snižava nivo štetnog holesterola, ubrzava metabolizam sprečavajući nagomilavanje sala, čuva dobar imunitet i pozitvno utiče na koncentraciju.

Sve je stvar dobre organizacije
Možete se hraniti zdravo iako imate previše obaveza, sve je stvar dobre organizacije. O obrocima morate misliti na vreme – kod kuće. Napravite sendvič sa Omegol margarinskim namazom izrađenim od repičinog koji je bogat izvor omega-3 esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, D, E i koji ne sadrži trans masti. 20 grama Omegol margarinskog namaza zadovoljava 24% dnevnih potreba za omega-3 masnim kiselinama i 28% dnevnih potreba za omega-6 masnim kiselinama. Blagog je i neutralnog ukusa pa vam daje mogućnost da napravite slan i sladak sendvič.

Omegol namaz u kombinaciji sa integralnim pecivom uz dodatak raznog povrća poput zelene salate, krastavaca, paprike ili rendane šangarepe i u kombinaciji sa domaćim džemom ili medom, obezbediće vam nutritivno vredan obrok koji će vam dati dovoljno energije za sve poslovne obaveze. Lako je razmaziv, pa vam je potrebno samo nekoliko minuta da sebi priuštite kvalitetan obrok na poslu. Ne zaboravite i bočicu obične ili mineralne vode.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]