Italijanska krostata by Poslastičar

Italijanska krostata by Poslastičar

Priprema:

Zamesiti testo i ostaviti da se odmori i stegne u frižideru. Može se zamesiti i nekoliko dana ranije. Kad se testo odmori oklagijom razvući testo na oko 3 mm debljine. Oklagijom polako prebaciti testo u odgovarajući pleh i odseći višak ivica. Na testo staviti papir za pečenje i u njega staviti pirinač ili pasulj i tako peći testo na 180 stepeni oko 10 min.

Zatim skinuti papir sa pirinčem i ostaviti da se testo ohladi. Ovaj pirinač mozete koristiti mnogo puta za spemanje ovog kolača. Stavite u teglu i tako ga možete neograničeno čuvati do sledeće upotrebe. Premazati testo sa džemom i od ostatka testa napraviti trakice koje je potrebno poređati po krostati. Peći na 180 stepeni oko 20 min. Kad se ohladi posuti sa sećerom u prahu.

Sastojci:

  • 500gr brašna
  • 250gr margarina sa maslacem
  • 300gr kristal šećera
  • 3 jajeta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 200gr džema od kajsije
  • Šećer u prahu za posipanje

Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 3]