Italijanska krostata by Poslastičar
Priprema:
Zamesiti testo i ostaviti da se odmori i stegne u frižideru. Može se zamesiti i nekoliko dana ranije. Kad se testo odmori oklagijom razvući testo na oko 3 mm debljine. Oklagijom polako prebaciti testo u odgovarajući pleh i odseći višak ivica. Na testo staviti papir za pečenje i u njega staviti pirinač ili pasulj i tako peći testo na 180 stepeni oko 10 min.
Zatim skinuti papir sa pirinčem i ostaviti da se testo ohladi. Ovaj pirinač mozete koristiti mnogo puta za spemanje ovog kolača. Stavite u teglu i tako ga možete neograničeno čuvati do sledeće upotrebe. Premazati testo sa džemom i od ostatka testa napraviti trakice koje je potrebno poređati po krostati. Peći na 180 stepeni oko 20 min. Kad se ohladi posuti sa sećerom u prahu.
Sastojci:
- 500gr brašna
- 250gr margarina sa maslacem
- 300gr kristal šećera
- 3 jajeta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 200gr džema od kajsije
- Šećer u prahu za posipanje