Iranska hrana

Iranska hrana

Priprema

U tiganj rastopite maslac i na njemu propržite luk. Izvadite luk iz masnoće, dodajte mu limunov sok i ostavite sa strane da odstoji. Ogulite krompire, narežite ih na kolutiće od pola santimetra, pa ih pržite u tiganju u kojoj ste prethodno prepržili luk. Kad krompiri požute, preko njih naređajte paradajz i dodajte luk koji je odstajao u limunovom soku. Dodajte i začine. Poklopite i dinstajte 10 minuta na laganoj vatri. Umutite jaja, začinite ih i prelijte preko krompira. Potom sve zajedno kuvajte još 10 minuta. Ova količina dovoljna je za 4 osobe.
Prijatno!

Potrebno

  • 4 velike kašike maslaca
  • 1 velika glavica sitno narezanog luka
  • 2 velike kašike limunovog soka
  • 1 veliki krompir
  • 2 velika paradajza isečena na kolutove
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice bibera
  • 4 jaja
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]