Indijaneri

Indijaneri

Priprema

Najpre dobro umutiti margarin sa šećerom u prahu. U to dodati preostale sastojke. Kolač peći u nauljenom i brašnom posutom plehu na 180 stepeni oko 45 minuta.

Za fil: umutiti belanca da bude čvrsto, dodavati šećer pri mućenju, mutiti dugo da nebi pao. Drugu polovinu šećera ušpinovati sa 2dl vode u gust sirup, dok je vreo dodavati ga postepeno u belanca ne prekidati sa mućenjem pri dodavanju.
Pečeni kolač preliti glazurom od čokolade.

Potrebno

  • 250 g Dijamant Classic margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 3 jajeta
  • 4 kašike marmelade od kajsija
  • 4 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 šolje brašna
  • 2 šolje mleka

za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • malo mleka
  • komad margarina
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]