III Radionica Mladi poslastičar – Ugostiteljsko turistička škola u Pančevu

Naš Poslastičar u ulozi popularnog predavača

Sa Mladim poslastičarom stigli smo u Pančevo

Predavanje našeg poslastičara Zdravka Gavrilovića, nestrpljivo su dočekali učenici poslastičarskog smera u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Paja Marganović“ u Pančevu, ali su se među njima našle i kolege sa kuvarskog smera koje su prepoznale značaj svih korisnih saveta koje će dobiti od starijeg kolege. Ovim predavanjem, a zatim i internim takmičenjem, nastavljen je naš projekat „Mladi poslastičar“, koji se sigurnim koracima kreće ka svom finalu.

Master klas Zdravka Gavrilovića

Poslastičar koji rešava nedoumice

Učenici koji su isprva imali tremu od predstojćeg takmičenja, ubrzo su shvatili da je cilj ove radionice lepo druženje, sticanje novih veština među kolegama i prilika za saradnju sa iskusnim kolegom od koga će puno toga naučiti. Zato su ubrzo počeli sa pitanjima u cilju da reše sve nedoumice koje su do tada imali.

„Hajde da nas Zdravko nauči i kako da napravimo idealnu glazuru za staklenu tortu“, ubacila se profesorka, jer to ono što su poslednjih dana, na inicijativu učenika, učili. Bez obzira na to što im je u tom trenutku pokazivao cake u vezi sa drugačijom vrstom kolača, Zdravko je istog trenutka počeo sa objašnjavanjem.

Takmičenje:

Voćne korpice mladih stručnjaka

Nakon održane radionice i degustacije zajednički pripremljenih kolača poslastičari su, kao i do sada, produžili u svoje kabinete za pripremu i počeli sa ozbiljnim radom. Njihov cilj bile su ukusne i na oko očaravajuće voćne korpice. Neki od njih završili su i pre zadatog vremena, pa je Zdravko mogao da krene sa ocenjivanjem.

Kolači tj. Finalisti:

Devojke u borbi za pobedu

U teškoj konkurenciji, tog dana su kao pobednice proglašene Natalija Doroslovac, Ružica Trost i Aleksandra Ignjatović. One će se na finalnom takmičenju u Beogradu, sa još dvanaest kolega, boriti za titulu najboljeg mladog poslastičara.

Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 4]