Hleba i masti ili ove slatke bundevice

Hleba i masti ili ove slatke bundevice

Hleba i masti, kao u neka davna vremena. Može, ma znaš da kod mene sve može. Sećaš se hleb nam padne u prašinu mi ga dunemo malo i nastavimo da jedemo. Jao sećam se, i ništa nam nije bilo. Ja sam više volela hleba, masti i šećera a ti hleba, masti i paprike. Po ceo dan smo se igrale i nikada nam nije bilo dosadno, volele smo crtane romane Zagor, Teks Viler, Komadant Mark, hodale bose po prašini, igrale se sa krpenjačom. Lepo je to vreme bilo, ništa nam ni sad ne fali. Ništa bogami! Nisam ti napisala recept, mrzi me da pišem, ako ti se bude jeo ovaj hleb, improvizuj. Kakva improvizacija, ti napraviš, ja skuvam kaficu, pijuckamo , grickamo i pričamo. Danas sam ti napravila ove bundevice i recept sam ti napisala.




Bundevice



Sastojci:




800g brašna,
42g Alfa kvasca,
2 kašičice šećera,
soli po ukusu,
400g pirea od bundeve i
300ml vode.

Za filovanje:


100g seckanih oraha,
mlo semenki bundeve i
2 kašike šećera.


Za premazivanje:

100g marmelade,
100g šećera i
100 ml vode.

Recept:






U činiju sipajte brašno, šećer i so pa dodajte kvasac( koji ste razmutili u malo mlake vode sa dodatkom šećera i brašna) dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.
Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.
Podelite testo na delove . Ja sam napravila jednu veću bundevu od testa i par manjih bundevica. Od svakog dela napravite lopticu . Od većeg dela testa sam formirala loptu, napravila udubljenje i stavila 100g seckanih oraha, 2 kašike kristal šećera i malo semenki bindeve.

Stavila sam bundevu i "bundevice" u pleh za pečenje, i ostavila 30 minuta da narastu a onda stavila u rernu na 220 stepeni na nekih 30-ak minuta da se peku, to jest dok lepo ne porumene. Prohladite malo bundevu i bundevice i pažljivo skinite kanap.Svaku bundevicu sam premazala sa pripremljenih premazom.
Stavite marmeladu, šćecer i vodu na šporet da provri.
Malo prohladite i premažite bundevu i bundevice.

Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 5]