Dijamant prelivi – burger i preliv sa senfom

Dijamant prelivi – burger i preliv sa senfom

Evo kako da specijaliteti od mesa budu kao iz vrhunskih restorana

Ukoliko volite da kuvate, znate da jedan sastojak pravi veliku razliku

Oduvek ste voleli da “prčkate” po kuhinji? Kao mali ste se stalno motali mami i bakama oko nogu dok one pripremaju njihove čuvene specijalitete? Ili ste se, pak, odjednom setili da kuhinja služi za mnogo više od sipanja čaše u vodu kada ste žedni? Bilo kako bilo, ako se u kuhinji osećate kao riba u vodi, vreme je da vaše veštine podignemo na viši nivo!

Uz male tajne velikih kuvara, kao i uz pokoji ne tako tajni sastojak, na dobrom ste putu da postanete gastro šef i poberete lovorike za iznošenje svakog vašeg remek dela pred prijatelje ili porodicu.

A najbolji deo u svemu ovome je što čak ne morate ni da idete po restoranima kako biste i sami probali najbolje delikatese, dovoljno je da nabavite dobre sastojke i Dijamant prelive koji su idealan saveznik u kuhinji. A sa njima i onu belu kuvarsku kapu, a možda i poneku Mišelin zvezdicu da okačite kao epolete. Jer vašem restoranu nikada neće manjkati gostiju, budite uvereni u to!

Ukoliko volite specijalitete od mesa, uz malo mašte postaćete majstor u vašoj kuhinji. Potrebni su vam samo volja, dobri sastojci i omiljena muzika sa zvučnika dok stvarate. Bifteci, kremenadle, šnicle ili kobasice biće sočne i neodoljive, ukoliko im dodate Dijamant preliv sa senfom.

Obeležite Oktobarfest na svoj način! Pozovite prijatelje i pripremite im kobasice sa Dijamant prelivom sa senfom, i uz dobro pivo preselite se svi đuture na ovaj veseli festival, bez da ste mrdnuli iz kuće!

Ako ste ljubitelji burgera, neka kućna žurka bude u američkom stilu. Pripremite ovu mesnu poslasticu koristeći najvažniji sastojak – novi preliv iz Dijamant kuhinje za burger i postanite sopstveni burger mastercherf.

Jer, šta je hrana bez prijatelja? Organizujte druženje uz gastro užitak, a kako biste uspeli da zadovoljite sve ukuse, savetujemo da se na trpezi nađe više recepata, a evo i predloga:

Zalogajčići od kobasica

Priprema:

Naseckajte kobasice na komadiće oko 2cm široke. Ubacite ih u šerpu, nalijte vino i dinstajte na tihoj vatri bez poklopca 30min ili dok se sasvim ne skuvaju.

Rernu uključite na gril (samo gornji grejač) na 220°C. Izvadite komadiće kobasica iz šerpe pa ih poređajte na pleh koji ste prethodno obložili alufolijom. Pecite ih dok ne porumene sa svih strana što podrazumeva okretanje na pola puta. Nemojte se mnogo udaljavati od rerne pošto kobasice brzo budu gotove.

Konačno, poslužite ih na tacni, zabodite čačkalice u njih, poređajte okolo čeri paradajz, sipajte Dijamant preliv sa senfom u činijicu koju možete držati ruci i nasadite se ispred TV-a. I svim srcem i grlom navijajte za naše devojke!

Sastojci:

  • 1kg  kobasica od kvalitetnog mesa (mogu i ljute ako volite)
  • 75l suvog belog vina (birajte ono koje volite da pijete)
  • 1 Dijamant preliv sa senfom
  • čeri paradajz

Domaći burgeri

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveno meso i mesite ga tako što ćete posuti so i biber tanko po površini mesa, umešati i tako ponoviti 4-5 puta. Dodajte zatim i dimljenu papriku pa još jednom pomešajte. Ostavite u frižideru da odmori, idealno bi bilo celih 12 sati, ali najmanje 2. Premesite pa napravite malo deblje pljeskavice, a prečnik odredite prema veličini zemički, imajući na umu da će se meso malo skupiti u toku pečenja. Pre pečenja važno je da meso bude sobne temperature jer tako garantujete ravnomerno pečenje. Tiganj dobro zagrejte na srednjoj vatri pa položite meso koje ste prethodno nauljili sa obe strane. Pecite 3-4 minuta sa jedne strane i nemojte ga pritiskatii špatulom jer ćete mu tako istisnuti sve one lepe sokove. Kada obodi posvetle okrenite pa pecite još 2-3 minuta u zavisnosti od toga koji stepen pečenosti želite. Onog trenutka kada ste ga okrenuli stavite mu šnite sira i pustite ih da se sasvim otope. Zalivajte ga sokovima koje je meso pustilo. Kada je gotovo ostavite ga na drvenoj podlozi da odmori dok u istom tiganju kratko prepečete prepolovljene zemičke sa unutrašnje strane. Tako sprečavate da postanu previše vlažne od namaza i sokova koje meso ispušta.

Ostalo je samo da poređate sve sastojke u savršen sendvič. Počnite od donjeg dela zemičke na koju ćete položiti opran i osušen list zelene salate, na salatu idu kolutovi paradajza, zatim meso, preko mesa ide kašika puna Dijamant Burger namaza, ko voli luk može da doda kolutove crvenog luka preko namaza ili samo zaklopite sa drugom polovinom zemičke i navalite.

Sastojci:

  • 250g krupno mlevenog junećeg buta
  • 250g krupno mlevenog junećeg vrata
  • so i sveže, krupno samleven biber
  • 1 ravna kašika mlevene dimljene paprike
  • 4 kašike Dijamant Burger preliva
  • 2 paradajza isečena na deblje kolutove
  • sveži listovi salate (najbolje kristalka ili neka druga hrskava salata)
  • 8 šnita dimljenog trapist sira (može i gauda ili čedar)
  • 4 sveže burger zemičke
Ocenite članak
[Ukupno: 5 Prosečno: 4.4]