Dijamant majonez – ukus koji briše razlike

Dijamant majonez – ukus koji briše razlike

Koliko puta vam se desilo da razgovor sa najboljom prijateljicom ili sa najboljim prijateljem završite sa: Eh, muškarac je to ili pak sa: Ma, žene su ti to, burazeru… Toliko se trudimo da razumemo jedni druge a nekako uvek svi završimo u stereotipima. Žene su ovakve a muškarci ovakvi. Šta nas to u stvari spaja a šta razdvaja? Možda je najbolje da se pozabavimo tom temom na primeru hrane. Ovo su neke crtice kojih se Dijamant majonez naslušao. Pročitajte pa procenite sami koliko se razlikuju muškarci od žena.

ONA KOD PRIJATELJICE NA KAFI

Opet mi je banula svekrva i to, kobajagi, sasvim slučajno u vreme nedeljnog ručka. A sve sam bila divno spremila jer smo bili sami samcati posle sto godina.

Napravila sam pileći rolat sa majonezom jer znam da ga on obožava, stavila onaj divni stolnjak što mi je tvoja baka poklonila za svadbu, obukla sam novu, zelenu haljinu, našminkala se kao da idem na matursko veče. Ma, čoveče, i sveće sam upalila u sred bela dana, u 2 popodne!

Kad ono – zvvvvvrrrr!

Pomislila sam, dobro ’ajde, možda je komšinica. Otvorim vrata i kad nisam pala tu na pragu.

„Zdravo, srećo, zvala sam vas ali se ne javljate, moram nešto sa bebicom da popričam. Hitno!“

Bebica inače ima svega 43 godine, ali je njegovoj mami slatko da ga tako zove. I, da, videla sam da zove ali sam se napravila blesava, pa imamo valjda prava na jedan jedini dan odmora od svega i svih?

E, pa izgleda da nemamo.

„Divno“ smo ručali.

Svi zajedno, naravno.

Znaš, rolat je bio malo suvkast ali sva sreća da sam imala majoneza pa je on izvukao stvar. Tako bar gospođa mama kaže. I još je dodala da se ne sekiram, da mnoge domaćice koriste baš Dijamantov majonez da sakriju nedostatke jelima.

Para mi je krenula na uši.

A „bebica“ samo papa i guguče. A što i ne bi? Tu su mu dve omiljene žene, jede omiljeno jelo, nema on zbog čega da se žali.

ON NA POSLOVNOM RUČKU SA KOLEGOM

Kažeš otvorio se novi japanski restoran u blizini? Znaš šta, rado bih išao da probam, ali da ti pravo kažem – meni su mnogo važni ovi ručkovi na poslu i moram da ih dobro iskoristim. Ići ću sa ženom, ona voli živu ribu na pirinču i jednoj algi. ’Ajmo mi lepo, brate, na neko meso! To u kući retko viđam. Opet je na dijeti, samo zobamo neke salatice, posne palačinkice i povrće iz rerne. Ceo februar sam jeo prokelj!

Kao, pravila je umake od majoneza da mi bude lakše ali opet, željan sam nekog mesa, vrućeg, mekanog i da se puši pa da preko njega klizne majonez.

Vidim, dragi moj kolega, po tvom pogledu da se savršeno razumemo. I tvoja, a? Dakle – meso! Dakle – majonez! Dakle – sloboda!

ONA SA SVOJOM MAMOM

Pa, dobro, mama, sto puta sam te zamolila da mi se ne mešaš u kuhinju. A ni u brak, kad smo već kod toga. On voli palačinke a posti! Zato mu pravim specijalne posne. Ne možeš tek tako, krišom da ubaciš jaje i posle da se pravdaš da on neće ni primetiti ni znati! Znam da je zbog dece ali molim te, mama!

ON SA ZGODNOM KOLEGINICOM

Jao, pa i ja obožavam salate. Ma, isto! Mogao bih da živim na njima! I na voću isto. Meni daj zelenu salatu, malo majoneza i koju maslinu, i sit sam pola dana. Ne voliš meso? Ni ja. Teško mi pada, baš izbegavam, a i da ti pravo kažem, žao mi je životinja. Takav sam, slab sam na ta nevina bića. Šta to imaš za ručak? Buket salata sa makaronima sa Dijamant Light majonezom? Wow, deluje stvarno super, to si stvarno sama pravila? Svaka ti čast! Što volim da vidim da neko vodi računa o sebi. Ja isto tako. Vežbam, jedem zdravo i raznovrsno, izbegavam tešku hranu… A pitaš me šta to ručam? Misliš na ovo, u mojoj ruci? Ma, ništa, pusti. Kako misliš kaplje mi nešto na odelo?

O, ne! Pustila pljeskavica kroz kesu!

ONA NA TRENINGU

Baš sam se pridržavala! Cele nedelje. Majke mi, zar se ne vidi? Ne baš?

Pa, dobro, možda sam malkice varala, samo mrvicu, ali to se ne važi jer nisam ja kriva. On je. Napravio je one kućne bejkonez sendviče na svetu pre neko veče! Onda je odabrao moj omiljeni film i sve lepo servirao ispred TV-a. Šta sam mogla, molim te? Toliko je bio sladak. I još mi kaže da je specijalno zbog mene koristio Dijamant Light majonez.

Sutradan je odlučio da me iznenadi doručkom. Napravio mi je najlepše sendviče na svetu i još mi je zapakovao i za posao.

Posle je njegova mama specijalno za mene poslala njene čuvene pogačice sa majonezom!

Bezobrazan?

Što misliš da je bezobrazan? Jer zna da sam na dijeti i da vežbam?

Tačno! Potpuno si u pravu!

Ja se mučim kao Isus Hrist, vežbam ovde i znojim se, brojim svaku kaloriju, pređem na drugu stranu ulice kad naiđem na pekaru – a on tako! I još mi kaže da sam mu baš slatka tako sva zaokružena a posle se okreće za onom komšinicom sa trećeg, što je uvek utegnuta u usko!

Koja sam ja naivčina! Ali, platiće mi on debelo za ovo!

ON U PRODAVNICI

Halo, srce? Tu sam, u prodavnici. Ne znam na koji si prašak mislila, ovde ima hiljadu i jedna vrsta. Ne vidim nigde ljubičicu, kako ne možeš da se setiš kako se zove? Ima jedan ljubičasti cvetić ali piše da je jorgovan. Koje boje ima čep? Zeleni. Nije taj? Ok. Da li ima neki sa morskim povetarcem onda? Pa, nemam pojma, ženo božja, stojim ovde pola sata kao ludak i biram prašak. Uzeću bilo koji. Dobro, dobro, neću naravno. Dakle, morski povetarac sa plavim čepom? Nema, ima sa providnim…

10 minuta kasnije

Ljubavi, opet ja. Hteo sam samo da proverim da nisam pogrešio. Dakle, prašak sa slikom bebe i belim čepom – uzeo. Paradajz – uzeo. Čeri, naravno. Oslić, svež, tek stigao – uzeo. Pirinač – uzeo. Naravno, kočanski, ne brini. Beli luk, aleva i prezle – sve uzeo. Jel’ si sigurna da je to sve što ti treba za krokete? Papriku turšijsku imaš, tata ti je moj doneo, kao i biber. Znači, imaš sve, definitivno?

Dušo, nešto si zaboravila ali ja zato nisam! Pa, majonez si zaboravila. Ni ja ne mogu da verujem. Ne brini. Uzeo sam. I to Dijamant Light, naravno.

Stvarno, šta bi ti bez mene?

Šta, još jednu sitnicu? Šampon sa kosu sa lepom brinetom napred a bočica je crvena ili teget? Čekaj, čekaj, ne razumem, prekida se veza, ništa te ne čujem kkkkkšššššš (on imitira smetnje), krećem. Dolazim kkkšššš brzo kkkkšššš…

Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 2.7]