Zapečeni domaći sendviči
By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Sendviči
June 11, 2018
Pikantni sendviči, za sve ljubitelje ljutog.
- Prep: 1 hr
- Cook: 30 mins
- Yields: 5
Directions
Brašno prosejati, napraviti udubljenje u sredini, pa direktno izmrviti kvasac i posuti ga kašičicom šećera. Dodati i ostale sastojke, pa umesiti glatko testo i ostaviti ga da nadođe.
Nakon što je testo udvostručilo zapreminu, izručiti ga na pobrašnjenu radnu površinu, podeliti na manje loptice( u zavisnosti od toga kolike lepinjice želite) i oblikovati. Najbolje je da bude 7- 8 lepinjica.
Dobijene lepinjice poređati u podmazan i pobrašnjen pleh i ostaviti da malo nadođu. Svaku premazati umućenim žumancetom.
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Lepinjice peći oko 30- 35 minuta.
Prohlađene lepinjice preseći napola, premazati ljutim kečapom , pa poređati kulen.
Pleh ili tepsiju podmazati uljem, obložiti pek papirom, pa u nju poređati pripremljene sendviče.
Površinu svakog sendviča premazati sa malo ulja, posuti alevom paprikom i preko svakog sendviča staviti po kolut dimljenog kačkavalja.
Zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
Služiti ih tople.
Ingredients
Za testo:
- 600 g brašna
- 30 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica soli.
Za premazivanje:
- 1 žumance
- malo ulja.
Za punjenje:
- 150- 200 g kulena
- Dijamant kečap, ljuti- po potrebi.
Još:
- kolutovi dimljenog kačkavalja
- nekoliko kašika ulja
- malo aleve paprike.