Zapeceni domaci sendvici
Zapeceni domaci sendvici

Zapečeni domaći sendviči

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

June 11, 2018

Pikantni sendviči, za sve ljubitelje ljutog.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 5

Directions

Brašno prosejati, napraviti udubljenje u sredini, pa direktno izmrviti kvasac i posuti ga kašičicom šećera. Dodati i ostale sastojke, pa umesiti glatko testo i ostaviti ga da nadođe.

Nakon što je testo udvostručilo zapreminu, izručiti ga na pobrašnjenu radnu površinu, podeliti na manje loptice( u zavisnosti od toga kolike lepinjice želite) i oblikovati. Najbolje je da bude 7- 8 lepinjica.

Dobijene lepinjice poređati u podmazan i pobrašnjen pleh i ostaviti da malo nadođu. Svaku premazati umućenim žumancetom.

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Lepinjice peći oko 30- 35 minuta.

Prohlađene lepinjice preseći napola, premazati ljutim kečapom , pa poređati kulen.

Pleh ili tepsiju podmazati uljem, obložiti pek papirom, pa u nju poređati pripremljene sendviče.

Površinu svakog sendviča premazati sa malo ulja, posuti alevom paprikom i preko svakog sendviča staviti po kolut dimljenog kačkavalja.

Zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.

Služiti ih tople.

Ingredients

Za testo:

- 600 g brašna

- 30 g svežeg kvasca

- 1 kašičica šećera

- 200 ml mleka

- 100 ml ulja

- 1 jaje

- 1 kašičica soli.

Za premazivanje:

- 1 žumance

- malo ulja.

Za punjenje:

- 150- 200 g kulena

- Dijamant kečap, ljuti- po potrebi.

Još:

- kolutovi dimljenog kačkavalja

- nekoliko kašika ulja

- malo aleve paprike.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]