Poslastica koja se brzo sprema, a brzo i pojede, idealna za letnji period.
Prep: 45 mins
Cook: 25 mins
Yields: 20 parčeta
Directions
Sipati 1, 2 litra mleka i šećer u veću šerpu i kuvati. Kad proključa, umešati prašak za puding rastvoren u preostalom mleku i mešati, dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa sastaviti sa ohlađenim pudingom.
U blenderu izmiksati očišćene višnje, dodati im šećer i 2 dl vode, pa staviti na vatru da proključa.
Kad počne da vri, dodati puding od jagoda razmućen u preostaloj vodi i mešati dok se ne zgusne i ponovo proključa. Skloniti sa ringle.
Ređati rozen kore, pa ih naizmenično premazivati pripremljenim filovima- prvu premazati filom od vanile, drugu vrućim voćnim filom, treću ponovo filom od vanile, četvrtu voćnim filom, i tako redom- dok se ne utroši pripremljeni materijal.
Poslednju koru premazati filom od vanile i preko njega odmah naneti umućeni šlag.