Voćna rozen torta
By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Torte
July 3, 2018
Poslastica koja se brzo sprema, a brzo i pojede, idealna za letnji period.
- Prep: 45 mins
- Cook: 25 mins
- Yields: 20 parčeta
Directions
Sipati 1, 2 litra mleka i šećer u veću šerpu i kuvati. Kad proključa, umešati prašak za puding rastvoren u preostalom mleku i mešati, dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa sastaviti sa ohlađenim pudingom.
U blenderu izmiksati očišćene višnje, dodati im šećer i 2 dl vode, pa staviti na vatru da proključa.
Kad počne da vri, dodati puding od jagoda razmućen u preostaloj vodi i mešati dok se ne zgusne i ponovo proključa. Skloniti sa ringle.
Ređati rozen kore, pa ih naizmenično premazivati pripremljenim filovima- prvu premazati filom od vanile, drugu vrućim voćnim filom, treću ponovo filom od vanile, četvrtu voćnim filom, i tako redom- dok se ne utroši pripremljeni materijal.
Poslednju koru premazati filom od vanile i preko njega odmah naneti umućeni šlag.
Ingredients
Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
Za fil 1 :
- 5 kesica praška za puding od vanile
- 7 kašika šećera
- 1, 5 l mleka
- 250 g Dijamant margarina sa ukusom vanile
- 200 g šećera u prahu.
Za fil 2:
- 400 g višanja
- 8 – 9 kašika šećera
- 4 dl vode
- 2 kesice praška za puding od jagode.
Za dekoraciju:
- 200 g šlaga
- kisele vode- po potrebi.