Voćna rozen torta

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

July 3, 2018

Poslastica koja se brzo sprema, a brzo i pojede, idealna za letnji period.

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 20 parčeta

Directions

Sipati 1, 2 litra mleka i šećer u veću šerpu i kuvati. Kad proključa, umešati prašak za puding rastvoren u preostalom mleku i mešati, dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa sastaviti sa ohlađenim pudingom.

U blenderu izmiksati očišćene višnje, dodati im šećer i 2 dl vode, pa staviti na vatru da proključa.

Kad počne da vri, dodati puding od jagoda razmućen u preostaloj vodi i mešati dok se ne zgusne i ponovo proključa. Skloniti sa ringle.

Ređati rozen kore, pa ih naizmenično premazivati pripremljenim filovima- prvu premazati filom od vanile, drugu vrućim voćnim filom, treću ponovo filom od vanile, četvrtu voćnim filom, i tako redom- dok se ne utroši pripremljeni materijal.

Poslednju koru premazati filom od vanile i preko njega odmah naneti umućeni šlag.

Ingredients

Sastojci:

- 1 pakovanje rozen kora

Za fil 1 :

- 5 kesica praška za puding od vanile

- 7 kašika šećera

- 1, 5 l mleka

- 250 g Dijamant margarina sa ukusom vanile

- 200 g šećera u prahu.

Za fil 2:

- 400 g višanja

- 8 – 9 kašika šećera

- 4 dl vode

- 2 kesice praška za puding od jagode.

Za dekoraciju:

- 200 g šlaga

- kisele vode- po potrebi.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]